FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razminirano sportsko igralište u Sunji

SISAK, 2. prosinca 2004. (Hina) - Švicarska humanitarna udruga"Synergie" prodajom kupona od po dva švicarska franka (CHF) prikupilaje 10 tisuća švicarskih franaka kojima je razminirano sportskoigralište u Sunji, u Sisačko-moslavačkoj županiji, površine 10.630četvornih metara, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo uHrvatskom centru za razminiranje (HCR) u Sisku ravnatelj Zaklade"Hrvatska bez mina" dr. Branko Bošnjak.
SISAK, 2. prosinca 2004. (Hina) - Švicarska humanitarna udruga "Synergie" prodajom kupona od po dva švicarska franka (CHF) prikupila je 10 tisuća švicarskih franaka kojima je razminirano sportsko igralište u Sunji, u Sisačko-moslavačkoj županiji, površine 10.630 četvornih metara, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo u Hrvatskom centru za razminiranje (HCR) u Sisku ravnatelj Zaklade "Hrvatska bez mina" dr. Branko Bošnjak.

Novac je prikupljen u sklopu humanitarne akcije Zaklade za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina", pod nazivom "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar".

Prikupljanje novca za razminiranje sportskog igrališta u Sunji pokrenula je švicarska volonterka Jeanne Vu Van, koja je, u sklopu programa pomoći ratom stradalim područjima, radila kao volonter na sunjskom području.

Naglasila je da je, radeći na sunjskom području, upoznala dobre i vrijedne ljude koji obnavljaju porušene kuće i gospodarstva i ustrajno rade na normalizaciji života nakon rata.

"Željela sam djeci Sunje omogućiti da se slobodno i sigurno, bez straha od mina, igraju na sportskom igralištu i drago mi je što je moja inicijativa naišla na veliki odaziv ljudi u Švicarskoj", rekla je Jeanne Vu Van.

U ime HCR-a, na humanoj inicijativi i uspješno provedenoj humanitarnoj akciji, Jeanne Vu Van čestitali su zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić, pomoćnik ravnatelja HCR-a Miljenko Vahtarić i voditelj Ureda OESS-a u Sisku Michael Drenau.

Zamjenik ravnatelja HCR-a Ivanušić najavio je da će švicarska humanitarna udruga "Synergie" nastaviti s prodajom kupona za razminiranje za vrijeme božićnih blagdana, a prikupljena sredstva bit će namijenjena razminiranju Kopačkog rita.

U akciji "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar" nastavit će se prikupljati sredstva za razminiranje i kuće nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru te područja Velebita.

Kao predstavnik HCR-a Ivanušić je posebno zahvalio švicarskoj vladi na vrlo dobroj suradnji u prikupljanju donatorskih sredstava za protuminsko djelovanje u Hrvatskoj.

U općini Sunja minski je sumnjiv 30,1 četvorni kilometar, a za taj prostor postoji 197 zapisnika o minskim poljima s postavljenih 2613 mina.

U ovoj godini na sunjskom prostoru ostvareno je šest projekta razminiranja i razminirana je površina od 315 tisuća četvornih metara.

Prema podacima HCR-a, u Sisačko-moslavačkoj županiji minski je sumnjiva površina od 182,1 četvorna kilometra, od kojih su 59 posto šume.

HCR za taj minski sumnjivi prostor posjeduje 1405 zapisnika o minskim poljima s 34.262 ostavljena minsko-eksplozivna sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙