FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat pirotehničara za granski kolektivni ugovor

OSIJEK,19. studenog (Hina) - Sindikat zaposlenih u razminiranju tražiod Vlade sklapanje granskoga kolektivnog ugovora kako bi svipirotehničari bili u istom položaju na tržištu te da se na humanitarnorazminiranje ne plaća PDV, izvijestili su danas u Osijeku sindikalnipredstavnici.
OSIJEK,19. studenog (Hina) - Sindikat zaposlenih u razminiranju traži od Vlade sklapanje granskoga kolektivnog ugovora kako bi svi pirotehničari bili u istom položaju na tržištu te da se na humanitarno razminiranje ne plaća PDV, izvijestili su danas u Osijeku sindikalni predstavnici.

Sindikat je spreman i na javne prosvjede pred Vladinom zgradom 25. studenog ako zahtjevi ne budu ispunjeni.

Regionalni povjerenik Sindikata za Slavoniju i Baranju Nikola Salopek na konferenciji za novinare ocijeno je da je stanje u razminiranju "alarmantno". Ustvrdio je da bi na temelju Nacionalnog plana protuminskog djelovanja za razminiranje trebalo izdvajati oko 800 milijuna kuna na godinu te da bi po podacima HCR-a za planirani završetak razminiranja u Hrvatskoj do 2010. trebalo ukupno 3,7 milijarda kuna.

Budući da do sada nikada još nije izdvojeno više od 320 milijuna kuna te da se za iduću godinu planira izdvojiti 198 milijuna kuna, to pokazuje da provedba plana kasni, rekao je Salopek. Po proračunima Sinidkata takvim tempom prikupljanja novca razminiranje bi završilo za 30 godina, ustvrdio je.

U Sindikatu optužuju HCR za, kako navode, davanje "friziranih" podataka o tijeku razminiranja te lošu organizaciju poslovanja. Također upozoravaju kako je zbog nelojalne konkurencije na tržištu smanjena kvaliteta razminiranja, a životi pirotehničara dovedeni u puno veću opasnost nego u normalnim uvjetima rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙