FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo razminiranje u Cetinskoj krajini

SINJ, , 17. studenog 2004. (Hina) - U Cetinskoj krajini danas je počeopregled i razminiranje milijun četvornih metara prostora koji je uratu bio okupiran ili na samoj crti razdvajanja.
SINJ, , 17. studenog 2004. (Hina) - U Cetinskoj krajini danas je počeo pregled i razminiranje milijun četvornih metara prostora koji je u ratu bio okupiran ili na samoj crti razdvajanja.

Do sredine prosinca planira se pregledati i razminirati milijun četvornih metara, najviše uz državnu cestu D1, od sela Potravlja do Peruče. U tom planu je također razminiranje uz cestu na području Kukuzovca, između Sinja i Dicma, te područje tzv. Alebića kule s okolicom, gdje je tijekom rata bilo jedno od najvećih uporišta neprijatelja, doznaje se od Ivana Čikare, voditelja podružnice Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru. Razminiranje provodi tvrtka "Dinamit" iz Osijeka.

Za vrijeme tih radova vrijedit će poseban prometni režim. Tako će se promet od 8 do 18 sati svakoga dana propuštati po 15 minuta svakoga sata, a preporučuje se korištenje alternativnih prometnica, i to iz smjera Zagreba preko Drniša i Muća, a od Splita prema Sinju preko Dicma i Trilja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙