FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen "Godišnjak 2003-2004" Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod

SLAVONSKI BROD, 1. prosinca 2004. (Hina) - "Godišnjak 2003.-2004."Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod predstavljen je večerasbrodskoj javnosti.
SLAVONSKI BROD, 1. prosinca 2004. (Hina) - "Godišnjak 2003.-2004." Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod predstavljen je večeras brodskoj javnosti.

Riječ je o dvobroju u kojemu je kroz 30 priloga podijeljenih u 13 tematskih cjelina dan pregled kulturnih zbivanja u Slavonskome Brodu tijekom prošle dvije godine. Njegovom večerašnjem predstavljanju bili su nazočni i pjesnik Dragutin Tadijanović te dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić.

Predstavljajući Godišnjak, urednica prof. Jasna Ažman posebno je ukazala na prilog o Tadijanoviću, koji uz crtice iz njegovog života, uz njegovo odobrenje donosi i Spomen knjigu o pjesnikovoj supruzi Jeli Tadijanović.

Tadijanović ju je prvi puta objavio u povodu Jeline smrti u travnju ove godine, a kako je sam kazao večeras, ovdje je objavljena u nešto kraćem obliku.

Službeno otvaranje brodske Galerije Ružić, koje su mnogi proglasili i kulturnim događajem godine u Hrvatskoj, jedna je od vodećih tema Godišnjaka. Poseban je prilog posvećen i Ivani Brlić Mažuranić u povodu 130. obljetnice njezina rođenja.

"Slavonski Brod je jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji se može podičiti ovakvom knjigom", pohvalio je Brođane dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić.

Godišnjak je uz urednicu publici predstavio Petar Bašić iz podružnice Hrvatskog instituta za povijest.

O prilogu "Brodska glazbena povjesnica" govorio je glazbeni pedagog Mihael Ferić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙