FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15 susreti plesnih skupina Hrvatske

SISAK, 27. studenog 2004. (Hina) - U Domu kulture "Kristalna kockavedrine" u Sisku večeras su otvoreni dvodnevni 15. susreti plesnihansambala Hrvatske na kojima sudjeluje 29 plesnih skupina iz Hrvatskei Slovenije koji će izvesti 52 koreografije suvremenog plesa.
SISAK, 27. studenog 2004. (Hina) - U Domu kulture "Kristalna kocka vedrine" u Sisku večeras su otvoreni dvodnevni 15. susreti plesnih ansambala Hrvatske na kojima sudjeluje 29 plesnih skupina iz Hrvatske i Slovenije koji će izvesti 52 koreografije suvremenog plesa.

Susreti plesnih ansambala održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u organizaciji sisačkog Doma kulture, koji je treću godinu za redom domaćin susreta plesača suvremenog plesa Hrvatske, te Hrvatski sabor kulture.

Ravnateljica Doma kulture "Kristalna kocka vedrine" Sisak Đurđica Vuković rekla je da je za ustanovu kojoj je na čelu izuzetna čast što se jubilarni 15. susreti plesnih skupina i ove godine, treći puta za redom, održavaju u Sisku. To se događa u godini kada Plesni studio Sisak, koji djeluje u sklopu sisačkog Doma kulture, obilježava 25. obljetnicu rada i djelovanja.

Zahvalila se Ministarstvu kulture na pokroviteljstvu, naglasivši kako Ministarstvo pomaže suvremeni ples kao oblik kulturno-umjetničkog amaterizma. Također se zahvalila i Hrvatskom saboru kulture na velikoj pomoći u organizaciji ovogodišnjih susreta.

Tajnik Hrvatskog sabora kulture Damir Bačić čestitao je domaćinima 25. obljetnicu postojanja Plesnog studija, istaknuvši da je kroz taj plesni studio prošlo puno mladih koji su u suvremenom plesu iskazali svoju kreativnost. Bačić je naglasio da se na ovim susretima pojavljuje više novih plesnih studija i ansambala, što je potvrda da suvremeni ples iz godine u godinu razvija i okuplja sve više mladih.

Susrete je otvorio izaslanik ministra kulture Ivan Bete, koji je rekao da plesni amaterizam zauzima sve značajnije mjesto u okviru kulturnog amaterizma, te da za tu vrstu kulture vlada sve veći interes mladih. Pohvalio je i napredak koreografije plesova, ocijenivši da one idu u korak s najsuvremenijim svjetskim plesnim trendovima.

U povodu 25. obljetnice djelovanja Plesnog studija Sisak, tajnik Hrvatskog sabora kulture Bačić dodijelio je njegovim dugogodišnjim članovima brončane i srebrene diplome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙