FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carla del Ponte dolazi u četvrtak u BiH

MOSTAR, , 1. prosinca 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškogtribunala Carla del Ponte doputovat će u četvrtak u dvodnevni posjetBosni i Hercegovini, najavio je u srijedu Ured visokog predstavnikameđunarodne zajednice u BiH (OHR).
MOSTAR, , 1. prosinca 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte doputovat će u četvrtak u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, najavio je u srijedu Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR).

Carla del Ponte će se sastati s visokim predstavnikom Paddyjem Ashdownom s kojim će posjetiti Sud BiH, izjavila je u srijedu na konferenciji za novinare glasnogovornica mostarskog OHR-a Sanela Tunović.

U Sudu BiH su u tijeku pripreme za početak suđenja za ratne zločine pred posebnim Vijećem za ratne zločine.

Po riječima Sanele Tunović, Vijeće za ratne zločine pri Sudu BiH utemeljeno je u suradnji s bosanskohercegovačkim vlastima, Haškim tribunalom i Uredom visokog predstavnika (OHR).

Glasnogovornica je podsjetila da su donatori u Haagu u listopadu 2003. obećali 16,1 milijuna eura za prve dvije godine rada Vijeća za ratne zločine pri Sudu BiH. Donatori su obećali da će razmotriti i zahtjeve za dodatna sredstva kako bi ovo Vijeće moglo nastaviti raditi i nakon dvije godine, objasnila je glasnogovornica.

"Kako bi se osiguralo da ovo Vijeće radi na temelju iskustava Međunarodnog suda za ratne zločine predviđeno je jaku međunarodnu prisutnost (angažiranje međunarodnih sudaca) u prve dvije godine rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙