FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: IZLOŽBA "NAPRETKOVIH" SLIKARA IZ BIH

ZAGREB, 16. studenoga 2004. (Hina) - "Napretkovi" Dani kulture svečanosu otvoreni u ponedjeljak na večer izložbom Suvremena umjetnost HrvataBosne i Hercegovine u Kulturnom centru Veleposlanstva BiH u Zagrebu.
ZAGREB, 16. studenoga 2004. (Hina) - "Napretkovi" Dani kulture svečano su otvoreni u ponedjeljak na večer izložbom Suvremena umjetnost Hrvata Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru Veleposlanstva BiH u Zagrebu.

Izloženo je više od 80 radova 29 umjetnika članova Udruge umjetnika NKD-a "Napredak", kazao je autor postava Vojislav Vujanović, pripomenuvši da je veličina prostora odredila broj autora te da je izložba presjek likovne umjetnosti u BiH.

Izložbu radova Nade Pivac, Perice Vidića, Ljube Laha, Florijana Mićkovića, Ane Kovač, Željka Filipovića, Sekule Dugandžića, Šelika Arnautovića i drugih otvorila je pomoćnica ministra kulture Branka Šulc, podsjetivši na "Napretkove" zasluge za dobrobit kulture te očuvanje hrvatskog identiteta.

"Napredak" je uvijek govorio djelima, kazao je dr. Franjo Topić, predsjednik Društva sa 63 podružnice u BiH i Hrvatskoj. "Nemamo dvojba kao neki - BiH ili Hrvatska. Mi hoćemo i jedno i drugo, i molimo sve koji drukčije misle da promijene odnos prema 'Napretku' i Bosni i Hercegovini", dodao je. I molimo vas, nemojte nas uvjeravati da se ne može živjeti u BiH. BiH će biti hrvatski onoliko koliko za nj učinimo, poručio je, istaknuvši da "Napredak" svojim radom želi širiti pozitivno ozračje.

"Napretkovi" Dani kulture održavaju se od 12. do 20. studenoga, a sudjeluju brojni Hrvati iz kulturnog i javnog života u BiH te Hrvati podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

HKD "Napredak" osnovan je prije 102 godine i danas okuplja više od 20 tisuća članova u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu. U zadnje tri godine organizirao je gotovo tisuću priredaba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙