FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doris Pack podržala pravo na hrvatsku televiziju u BiH

Bosna i HercegovinaDoris Pack podržala pravo na hrvatsku televiziju u BiHMostar, 3. studenog 2004. (Hina) - Voditeljica izaslanstva Europskogparlamenta za BiH, Albaniju i Srbiju te Crnu Goru Doris Pack izjavilaje u srijedu u Mostaru da Hrvati kao konstitutivni narod u BiH imajupravo na svoju televiziju, svoje školstvo i svoje obrazovanje.
Mostar, 3. studenog 2004. (Hina) - Voditeljica izaslanstva Europskog parlamenta za BiH, Albaniju i Srbiju te Crnu Goru Doris Pack izjavila je u srijedu u Mostaru da Hrvati kao konstitutivni narod u BiH imaju pravo na svoju televiziju, svoje školstvo i svoje obrazovanje.

Doris Pack je prva istaknuta zapadna dužnosnica koja je javno iskazala podršku utemeljenju televizije u BiH na hrvatskom jeziku.

Nedavno su zastupnici HDZ-a u državnom Parlamentu BiH i službeno zatražili utemeljenje posebnog televizijsko kanala u BiH na hrvatskom jeziku. Ured visokog međunarodnog predstavnika u BiH (OHR), izaslanstvo Europske komisije u BiH i britanski veleposlanik u BiH Ian Cliff u odvojenim su se reakcijama usprotivili prijedlozima o utemeljenju televizijskog kanala u BiH na hrvatskom jeziku.

Doris Pack je rekla da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH svoje ovlasti sve više treba prepuštati domaćim vlastima. Po mišljenju Doris Pack Federacija BiH je talac Republike Srpske jer ona nije Haškom tribunalu izručila optuženike za ratne zločine.

U ispunjavanju uvjeta za uključenje u europske institucije svi u BiH, po riječima Doris Pack, moraju udovoljiti zahtjevima za izručenje optuženika za ratne zločine. "Hrvati i Bošnjaci su to učinili, a Srbi nisu", dodala je ona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙