FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski parlamentarci s kolegama iz BiH o europskim integracijama

Bosna i HercegovinaEuropski parlamentarci s kolegama iz BiH o europskim integracijamaMostar, 3. studenog 2004. (Hina) - Proširenje Europske unije neće bitizavršeno dok joj se ne priključe zemlje zapadnoga Balkana, izjavio jeu srijedu voditelj izaslanstva Europske komisije u BiH MichaelHumphreys u Mostaru prigodom 6. interparlamentarnog zasjedanjazajedničke komisije oba doma parlamenta BiH i izaslanstva Europskogparlamenta za odnose s BiH, Albanijom i Srbijom i Crnom Gorom.
Mostar, 3. studenog 2004. (Hina) - Proširenje Europske unije neće biti završeno dok joj se ne priključe zemlje zapadnoga Balkana, izjavio je u srijedu voditelj izaslanstva Europske komisije u BiH Michael Humphreys u Mostaru prigodom 6. interparlamentarnog zasjedanja zajedničke komisije oba doma parlamenta BiH i izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH, Albanijom i Srbijom i Crnom Gorom.

Humphreys je pozvao parlament BiH da ubuduće više raspravlja o europskim integracijama nego što je to do sada bio slučaj.

Doris Pack, koja predvodi izaslanstvo Europskog parlamenta, kazala je na početku mostarskog zasjedanja kako je "situacija u Mostaru i dalje delikatna, jer još postoje podjele u tom gradu". Navodeći primjer Slovenije kao zemlje iz jugoistočne Europe koja je postala član EU, Pack je u vezi s hrvatskim napredovanjem na putu u članstvo rekla kako će "Republika Hrvatska iduće godine početi pregovore o priključenju EU".

U nastavku zasjedanja iza zatvorenih vrata, kako je službeno najavljeno, parlamentarci BiH sa svojim će europskim kolegama raspravljati o političkoj situaciji u BiH, promjeni ustava BiH te o ulozi visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Nakon cjelodnevnog zasjedanja održat će se konferencija za novinare izaslanstva europskog parlamenta i parlamentaraca BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙