FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Dvojica direktora Ine BiH novcem tvrtke kupili dionice Auruma

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno jeprijavila dvojicu direktora tvrtke Ina BiH zbog sumnje da su krajem1996. ilegalno prebacili više od milijun kuna na račun zagrebačkogosiguravajućeg društva Aurum i tako postali dioničari tog društva,doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija kazneno je prijavila dvojicu direktora tvrtke Ina BiH zbog sumnje da su krajem 1996. ilegalno prebacili više od milijun kuna na račun zagrebačkog osiguravajućeg društva Aurum i tako postali dioničari tog društva, doznaje se danas u policiji.

Policija nije otkrila identitet prijavljenih, već je samo navela da je riječ o 58-godišnjem direktoru jednog dioničkog društva za trgovinu naftom sa sjedištem u Sarajevu i 62-godišnjim direktorom jednog odjela istog društva.

No, od izvora bliskog policiji, koji je želio ostati neimenovan, doznaje se kako su zbog sumnje da su neovlaštenim novčanim transakcijama prema Aurumu zlouporabili položaj i ovlasti prijavljeni direktor bosanskohercegovačke Ine Ivo Jurišić (58) i financijski direktor Lino Klaić (62).

U službenom policijskom izvješću navodi se da su dvojica direktora, temeljem prethodnog dogovora i bez znanja i odluke vlasnika i osnivača društva, 25. prosinca 1996. prenijeli financijska sredstava s računa dioničkog društva na račun jednog zagrebačkog osiguravajućeg društva.

Prebačenih 299.000 njemačkih maraka (nešto više od milijun kuna) iskoristili su za dokapitalizaciju osiguravajućeg društva, odnosno kupnju 227 dionica na temelju kojih su prijavljeni i upisani u knjigu dionica kao vlasnici, kažu u policiji, te dodaju da je Jurišić postao vlasnik 114 dionica, a Klaić 113 dionica.

Kaznena prijava protiv osumnjičenih podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Bosanskohercegovački mediji Jurišića su ranije povezivali s nekoliko afera u Ini BiH, sestrinskoj tvrtki hrvatske naftne kompanije, uglavnom vezanim uz neplaćanje raznih poreznih obveza. Protiv njega i još nekoliko čelnika Ine BiH, među kojima je i Lino Klaić, u Sarajevu su 1998. podnesene i kazne prijave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙