FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: policajac pogodovao direktoru štedionice

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Protiv bivšeg policajca zagrebačkogOdjela gospodarskog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbogsumnje da je pogodovao direktoru jedne štedionice i za uzvrat dobio200 tisuća njemačkih maraka kredita koje nikada nije vratio,izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Protiv bivšeg policajca zagrebačkog Odjela gospodarskog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je pogodovao direktoru jedne štedionice i za uzvrat dobio 200 tisuća njemačkih maraka kredita koje nikada nije vratio, izvijestila je danas policija.

Bivši 40-godišnji policajac zadužen za suzbijanje gospodarskog kriminala prijavljen je tužiteljstvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Nakon kriminalističke obrade smijenjen je s rukovodećeg položaja na niže radno mjesto u policijskoj postaji, a protiv njega će biti pokrenut i stegovni postupak, kazala je policijska glasnogovornica Gordana Vulama.

Policija ga tereti da u kriminalističkoj obradi nad direktorom jedne štedionice od svibnja 1995. do travnja 1996. nije poduzeo sve zakonom propisane radnje kako bi utvrdio stvarno stanje u odnosu na kaznenu prijavu koju je protiv direktora podnijela Hrvatska narodna banka (HNB) zbog manjka u centralnom trezoru štedionice.

Na taj je način osumnjičeni državnom odvjetništvu uskratio saznanja i obavijesti koji su mogli utjecati na donošenje meritorne odluke, a direktoru štedionice omogućio je da nesmetano posluje sve do ožujka 2000., kada je Savjet HNB-a donio rješenje da se štedionici oduzima dozvola za rad, kažu u policiji.

Dodaju da je kontrolom HNB-a u listopadu 1999. u štedionici utvrđen manjak od 42 milijuna kuna o čemu je mjesec dana kasnije HNB uputio dopis MUP-u, Financijskoj policiji i Županijskom državnom odvjetništvu.

Predmet je potom predan drugom inspektoru, koji je dovršio kriminalističku obradu i protiv direktora podnio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja službene isprave i zloporabe položaja i ovlasti.

U policiji dodaju da su u svibnju 2003. zaprimili i anonimnu predstavku grupe zaposlenika štedionice u stečaju, u kojoj se navodi da je osumnjičeni policajac pogodovao direktoru i kao protuuslugu dobio 200 tisuća njemačkih maraka kredita koji do danas nije vratio.

Policija je provjerom tih navoda utvrdila da je osumnjičeni dobio kredit u studenom 1997. a prestao ga je plaćati u ožujku 2000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙