FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA: DVOJICA BIVŠIH DIREKTORA ZA RAČUN EUROPETROLA OŠTETILI INU ZA 6,5 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Dvojica bivših članova Uprave Ine idirektora u toj tvrtci, Sanjin Kirigin i Željko Vrbanović osumnjičenasu da su po povlaštenoj cijeni prodali naftne derivate Europetrolu itako oštetili Inu za više od 6,5 milijuna kuna, doznaje se danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Dvojica bivših članova Uprave Ine i direktora u toj tvrtci, Sanjin Kirigin i Željko Vrbanović osumnjičena su da su po povlaštenoj cijeni prodali naftne derivate Europetrolu i tako oštetili Inu za više od 6,5 milijuna kuna, doznaje se danas zagrebačka policija.

Policija nije otkrila identitet dvojice osumnjičenih za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju na štetu Ine, niti kojim sektorima Ine su upravljali kao direktori. Navedeno je samo da je riječ o osobama u dobi od 46 i 59 godina, no, iz izvora bliskog policiji koji je želio ostati neimenovan, doznaje se da je riječ o Sanjinu Kiriginu (46), bivšem izvršnom direktoru Trgovine na malo rafinerije nafte Rijeka te Željku Vrbanoviću (59), nekadašnjem izvršnom direktoru Rafinerije i veleprodaje. Kirigin nije član Uprave od srpnja ove godine, a Vrbanović je smijenjen lani.

Dvojicu osumnjičenika policija tereti da su 2002. s riječkom tvrtkom Europetrol, koja se također bavi trgovinom naftnim derivatima, sklopili ugovor o prodaji robe te da su kupoprodajni uvjeti bili u suprotnosti s odlukom Uprave Ine o prihvaćanju tipskog ugovora o prodaji robe (bijele robe) i odlukom o primjeni rabatne politike, a nije uvažen ni prijedlog predsjednika Uprave. Kirigin i Vrbanović tako su, kažu u policiji, prodali Inine naftne derivate neodobrenim količinskim rabatima, pogodujući Europetrolu koji je bio privilegiran u odnosu na druge kupce.

Prema kaznenoj prijavi koju je policija podnijela zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, dvojica osumnjičenika su Europetrolu omogućili protupravnu imovinsku korist veću od 6,5 milijuna kuna, a za taj iznos su oštetili Inu.

Policija je kriminalističku obradu pokrenula na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva koje je dobilo anonimnu predstavku u kojoj se dvojica Ininih direktora optužuju za nezakonitosti. Predstavku su potpisali "vlasnici benzinskih postaja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙