FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wiener Staedtische osiguranje kupilo Aurum osiguranje

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Austrijska osiguravateljna grupaWiener Staedtische kupila je više od 90 posto dionica zagrebačkeosiguravajuće tvrtke Aurum, potvrdio je predsjednik Uprave KvarnerWiener Staedtische osiguranja Mladen Blažević.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Austrijska osiguravateljna grupa Wiener Staedtische kupila je više od 90 posto dionica zagrebačke osiguravajuće tvrtke Aurum, potvrdio je predsjednik Uprave Kvarner Wiener Staedtische osiguranja Mladen Blažević.

Naime, Aurum je u hrvatskim medijima objavio oglas da je 24. studenoga potpisan ugovor o kupoprodaji Auruma od strane Wiener Staedtische, u kojem se ističe i da Aurum nastavlja djelovati kao samostalna kompanija u Hrvatskoj unutar austrijske grupe, ali znatno ojačan.

Blažević je kazao da je austrijska osiguravateljna grupa kupila preko 90 posto dionica Auruma, ne navodeći iznos jer za to "nije ovlašten". Dodao je da tako Wiener Staedtische u Hrvatskoj sada djeluje preko dvije tvrtke kćeri i drži 4,3 posto domaćeg tržišta osiguranja što ih stavlja, kako je rekao, na sedmo mjesto ljestvice osiguravajućih kuća u Hrvatskoj.

Aurum osiguravajuće društvo osnovano je i počelo s radom 14. travnja 1995. U vlasničkoj strukturi, prije preuzimanja, domaće pravne osobe sudjelovale su sa 75 posto, fizičke sa 20 posto, a strane pravne osobe sa 5 posto. Temeljni kapital tvrtke iznosi oko 33 milijuna kuna, a imaju 161 zaposlenika, objavljeno je na njihovoj Internet stranici.

Podružnice Auruma smještene su u Dubrovniku, Kutini, Osijeku, Pločama, Puli, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu i Zagrebu, imaju 25 prodajnih mjesta i mrežu više od 300 vanjskih suradnika diljem Hrvatske.

Prema podacima za 2003. Aurum zauzima 12. mjesto u Hrvatskoj na rang ljestvici osiguravajućih društava prema brutto zaračunatoj premiji.

Ukupna zaračunata bruto premija Auruma u 2003. iznosila je 115,24 milijuna kuna, što je društvu donijelo udio od 1,92 posto na hrvatskom tržištu. Trećinu portfelja čine osiguranja osoba, imovinska osiguranja nešto više od četvrtine, a 41 posto otpada na osiguranja vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙