FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje: neto dobit 65,3 milijuna kuna

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj,Croatia osiguranje, u prvih je devet mjeseci ostvario neto dobit uiznosu od 65,3 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lanipredstavlja smanjenje od 5,5 posto, objavili su danas iz te tvrtke.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Najveći hrvatski osiguravatelj, Croatia osiguranje, u prvih je devet mjeseci ostvario neto dobit u iznosu od 65,3 milijuna kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja smanjenje od 5,5 posto, objavili su danas iz te tvrtke.

Smanjenje neto dobiti u Croatia osiguranju pojašnjavaju povećanjem poreza na dobit, kojeg je u tom razdoblju plaćeno 16,3 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani iznosio 11,7 milijuna kuna ili 39 posto manje.

Bruto dobit Croatia osiguranja povećana je u prvih devet mjeseci ove prema istim mjesecima prošle godine za 1 posto, na 80,8 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi povećani za 10,2 posto, na nešto manje od 2,18 milijardi kuna.

Zaračunata premija u neživotnim osiguranjima povećana je u tom razdoblju za 2,5 posto a u životnom osiguranju za 19,5 posto, tako da je na kraju rujna policirana premija neživota iznosila 2,06 milijardi kuna, a životnog osiguranja 170,9 milijuna kuna, što zajedno čini više od 2,23 milijarde kuna.

Raspoloživa sredstva društva, u iznosu od 4,24 milijarde kuna, navode u Croatia osiguranju, uložena su u zemlju i zgrade te dionice i udjele, državne obveznice, depozite u bankama i zajmove osiguranicima, a prinos od uloženih sredstava je iznosio 249 milijuna kuna.

Prema podacima koje je objavilo Croatia osiguranje, ta kuća na hrvatskom tržištu neživotnih osiguranja drži vodeću poziciju s udjelom od 50,6 posto, dok na tržištu životnih osiguranja zauzima 16 posto te se također nalazi na prvom mjestu.

Ukupni udio tog društva na hrvatskom osiguravateljskom tržištu, po usporednim podacima svih osiguravatelja, iznosi 43,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙