FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja Jukosove glavne podružnice mogla bi pokriti porezne dugove

MOSKVA, 18. studenog 2004. (Hina/AP) - Prodaja glavne proizvodnejedinice teškoćama pogođenog Jukosa, Juganskneftegaz mogla biriješiti postojeće porezne dugove tog ruskog naftnog diva, pišu učetvrtak ruski dnevni listovi citirajući glavnog gospodarskogsavjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.
MOSKVA, 18. studenog 2004. (Hina/AP) - Prodaja glavne proizvodne jedinice teškoćama pogođenog Jukosa, Juganskneftegaz mogla bi riješiti postojeće porezne dugove tog ruskog naftnog diva, pišu u četvrtak ruski dnevni listovi citirajući glavnog gospodarskog savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Ne želimo da Jukos ode u stečaj. Prodaja Juganskneftegaza mogla bi riješiti probleme s porezima", piše dnevni list Nezavisimaya Gazeta pozivajući se na izjave Putinova savjetnika za gospodarstvo Igora Shuvalova u Brazilu, koji obavlja pripreme za skori dolazak Putina u posjet toj zemlji.

Po pisanju lista Izvestije, Shuvalov je kazao da bi prodaja Juganskneftegaza mogla pokriti oko 14 milijardi dolara poreznih dugova koje kompanija još mora vratiti.

Rusko ministarstvo pravosuđa ranije je najavilo da će prodati zapadno sibirsku proizvodnu jedinicu, koja je zaslužna za milijun barela nafte dnevno ili više od 60 posto ukupne Jukosove proizvodnje, na temelju procjene njezine vrijednosti na 10,4 milijarde dolara.

Investicijska banka koja je procijenila Juganskneftegaz, Dresdner Kleinwort Wasserstein, ocijenila je brojku od 10,4 milijardi dolara "previše suzdržanom", a najava ministarstva izazvala je strahove ulagača da bi ta jedinica mogla biti prodana u ruke bliske Kremlju po srušenoj cijeni.

Menadžeri Jukosa ranije ovog tjedna kazali su da je kompanija suočena s ukupnim poreznim potraživanjem za razdoblje od 2000. do 2002. u iznosu 18,4 milijarde dolara, a nova očekuju u 2003. Jukos je dosad od ukupnog iznosa platio 3,9 milijardi dolara, kažu menadžeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙