FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica: bit ću predsjednik koji utječe na državnu politiku

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat s potporomHSP-a Slaven Letica rekao je danas je da će ako pobijedi na izborimabiti aktivni predsjednik koji utječe na državnu politiku, a ne "fikus"ili "pratilja premijera Sanadera".
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat s potporom HSP-a Slaven Letica rekao je danas je da će ako pobijedi na izborima biti aktivni predsjednik koji utječe na državnu politiku, a ne "fikus" ili "pratilja premijera Sanadera".

"Predsjednik Republike Hrvatske jedan je od najovlaštenijih u Europi", kazao je Letica dodajući da bi ako postane predsjednik, premijer Sanader s njim morao razgovarati kao s partnerom.

Ocijenio je da je Sanaderu svejedno hoće li na izborima pobijediti "predsjednik fikus" Stjepan Mesić ili "premijerova pratilja" Jadranka Kosor.

"Njemu je bitno da ja nisam predsjednik, jer bi sa mnom morao razgovarati kao s partnerom. Zajedno bi pregovarali s Europskom unijom i susjedima te raspravljali o temama koje obuhvaća moj program", ustvrdio je Letica.

Osim na Vladu Letica bi kao predsjednik želio imati i "aktivnu ulogu na Sabor", kojem se, kako je ocijenio, sadašnji predsjednik gotovo nikada ne obraća.

"Nudim drugačije shvaćanje predsjednika Republike", ustvrdio je Letica, zaključivši kako će narednih pet godina biti najvažnije mirnodopsko razdoblje hrvatske povijesti.

Za svoj je program rekao da "frustrira" protivnike, koji, smatra, nemaju nikakav program niti su ga sposobni napraviti. "Oni su izgubili intelektualnu snagu", kazao je Letica ističući da se bave isključivo tajnim službama, jer žele da to bude glavna tema izbora.

U predizbornu kampanju koja će se obustaviti u vrijeme blagdana, neće ići s jumbo plakatima ili uličnim nastupima, jer smatra da se izbori, uz pošteno medijsko praćenje, mogu dobiti "kreativnim marketingom, kompetencijom i razumijevanjem problema".

Ponovio je kako je nezadovoljan odlukom HTV-a da u prvom krugu ne dopusti sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Javnu nacionalnu televiziju stoga je nazvao "tamnicom hrvatskog duha", koja je ucijenjena ili potplaćena od velikih stranaka, kako bi se predsjednička utrka svela na dva kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙