FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica u Karlovcu

KARLOVAC, 24. studenog 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat HSP-aSlaven Letica večeras je u Karlovcu izjavio kako Hrvatska kaopobjednik u ratu treba pokrenuti pitanje reparacije jer se "trajnimir i dobrosusjedstvo ne mogu ostvariti zaboravom, već samo onakokako su ostvareni između onih koji su 2. svjetski rat izgubili ipobjednika".
KARLOVAC, 24. studenog 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat HSP-a Slaven Letica večeras je u Karlovcu izjavio kako Hrvatska kao pobjednik u ratu treba pokrenuti pitanje reparacije jer se "trajni mir i dobrosusjedstvo ne mogu ostvariti zaboravom, već samo onako kako su ostvareni između onih koji su 2. svjetski rat izgubili i pobjednika".

Letica je na večerašnjem sastanku s predsjednicima svih podružnica i ogranaka te stranke u Karlovačkoj županiji istaknuo kako je ratna šteta i moguća reparacija veća od vanjskog duga Hrvatske.

Govoreći o viziji uloge predsjednika Republike, rekao je da sadašnji predsjednik Stjepan Mesić koristi samo 40 posto svojih ustavnih ovlasti, da je HDZ-ova vizija "predsjednik-pratilja", a njegova vizija da bude "ustavni predsjednik - da se državno vodstvo vrati tamo gdje mu je ustavno mjesto - u Ured predsjednika Republike Hrvatske".

Između ostalog to znači da će voditi računa o skladnom djelovanju različitih razina državne vlasti i neće dopustiti da se hrvatska centralizira, da se centar bogati a periferija bude siromašna.

"Kroz centar države ide 85 posto sredstava, a kroz niže razine svega 15 posto", rekao je Letica.

Na novinarsko pitanje da komentira jučerašnji verbalni sukob saborskih zastupnika Radimira Čačića (HNS) i Tončija Tadića (HSP), rekao je da je "Čačić jako nervozan jer mu u Državnom odvjetništvu stalno raste dosije." Kako je ocijenio, "za mir hrvatskog čovjeka važno je da netko tko je opljačkao hrvatski narod, za to napokon i dolija, a ne da djela zastare".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙