FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad treba pomoći izgradnju nove uzletno-sletne staze

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Direktor zagrebačke Zračne lukeBoško Matković zamolio je danas Grad Zagreb da pomogne u rješavanjuurbanističkih problema u vezi s izgradnjom druge uzletno-sletne staze,jer se bez nje zagrebački aerodrom ne može uspješno razvijati.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Direktor zagrebačke Zračne luke Boško Matković zamolio je danas Grad Zagreb da pomogne u rješavanju urbanističkih problema u vezi s izgradnjom druge uzletno-sletne staze, jer se bez nje zagrebački aerodrom ne može uspješno razvijati.

On je na Aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine rekao kako je prilikom izrade novog GUP-a Zagrebačke županije konstatiran sukob interesa zagrebačke Zračne luke, budućeg vodocrpilišta Črnkovec i arheološkog lokaliteta Andautonije u Ščitarjevu.

"Na tom su prostoru i vrijedne šume hrasta lužnjaka i zaseoci s bespravno izgrađenim objektima", rekao je Matković odgovarajući na pitanje gradske zastupnice HNS-a Sonje Koenig o tome hoće li novi GUP Zračnoj luci onemogućiti izgradnju druge uzletno-sletne staze, nužne za njezin dugoročni razvoj.

Ocijenio je da bi "rješenje tog problema trebala dati studija međuutjecaja".

Ernestina Novy Radonić (HSP) upitala je direktora gradske tvrtke "Vodoopskrba i odvodnja" Jadranka Robića zašto ne dopušta sindikalna organiziranja za sve sindikate jednako, tvrdeći da je sindikalni povjerenik Novog sindikata dobio otkaz jer je predsjedniku Nadzornog odbora dostavio dokumente za koje tvrtka tvrdi da su poslovna tajna.

Robić je odgovorio da je taj radnik dobio otkaz dvadesetak dana prije nego je Novi sindikat registrirao podružnicu.

Novy Radonić predložila je gradskim čelnicima da se novac, predviđen za božićne domjenke, dodijeli Gradskom uredu za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, odnosno rastućem broju zagrebačke sirotinje.

Aladar Metzinger (SIN) upozorio je na nelojalnu konkurenciju kineskih trgovaca upitavši kontrolira li inspekcija tu trgovinu.

Marino Tušek Nonveiller (HDZ) pitao je kako je bilo moguće da se Zagrebačko kazalište lutaka otvori bez građevinske i uporabne dozvole. Gradonačelnica Vlasta Pavić odgovorila je da je proces izdavanja dozvola u tijeku. Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić dodao je da su se zbog tehnoloških odstupanja od projekta morale zatražiti nove dozvole, ali da je taj prostor posve siguran.

Mislav Žagar (HN) rekao je kako je HN jedina stranka u Skupštini koja nema prostor, a gradonačelnica Vlasta Pavić odgovorila je da prostor nema niti SIN, te da će ga obje stranke dobiti.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj sjednici raspravljaju, među ostalim, o prijedlogu proračuna za 2005. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙