FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Propala izborna skupština HSS-a Međimurja

ČAKOVEC, , 4. studenog 2004. (Hina) - Izvanredna izborna skupština HSSMeđimurske županije razišla se večeras ne izabravši predsjednika, paće je do daljnjega voditi povjerenik.
ČAKOVEC, , 4. studenog 2004. (Hina) - Izvanredna izborna skupština HSS Međimurske županije razišla se večeras ne izabravši predsjednika, pa će je do daljnjega voditi povjerenik.

Nakon brojnih disonantnih tonova i prebrojavanja glasova izaslanika, koji su se okupili večeras u čakovečkom hotelu Park, utvrđeno je da je jedini kandidat za predsjednika, sadašnji povjerenik Marijan Novak dobio 43 glasa za i isto toliko protiv.

Glavni stranački tajnik je rekao da treba pristupiti drugom krugu glasovanja, no veliki dio izaslanika napustio je dvoranu, a voditelj stranačke sjednice Zvonimir Siladi skupštinu je proglasio neuspjelom.

Na večerašnjem skupu bio je nazočan i predsjednik stranke Zlatko Tomčić, čiji ugled nije pomogao smirivanju nesuglasica međimurskih HSS-ovaca.

Predsjedništvo HSS-a raspustilo je u svibnju županijsku međimursku i gradsku čakovečku organizaciju HSS-a jer je utvrdilo da su neki gradski i općinski ogranci HSS-a u pripremama za stranačke županijske izbore postupali protivno stranačkom Statutu, te zato što su bili narušeni odnosi među vodećim ljudima međimurskog HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙