FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: GSV o gradskom proračunu za 2005.

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Članovi Gospodarsko-socijalnogvijeća (GSV) grada Zagreba danas su iznijeli svoje primjedbe naprijedlog gradskog proračuna za 2005. od 5 milijarda i 650 milijunakuna.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) grada Zagreba danas su iznijeli svoje primjedbe na prijedlog gradskog proračuna za 2005. od 5 milijarda i 650 milijuna kuna.

Taj će se prijedlog sutra naći u prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine, koja će ga prihvaćati 30. prosinca.

Predsjednik GSV-a dogradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se predviđa podići cenzus umirovljenicima koji primaju socijalnu pomoć grada.

To znači da će, prema prijedlogu, pravo na pomoć iz gradskog proračuna moći ostvariti oni umirovljenici čija mjesečna mirovina iznosi 1.300 kuna. Do sada su tu pomoć koristili umirovljenici s mirovinom do 1.210 kuna.

Tako će se s 18.000 na 35.000 povećati broj umirovljenika koji primaju gradsku socijalnu pomoć, rekao je Bandić.

Također je najavio i besplatan gradski prijevoz za svih 37.000 nezaposlenih Zagrepčana, a do sada se od 6000 primatelja socijalne pomoći 4000 koristilo besplatnim gradskim prijevozom.

Vladimir Ferdelji iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) ocijenio je da je prijedlog gradskog proračuna "potrošački, razvojno-socijalni", a sindikalist Mario Iveković (HUS) predložio je da se smanji prirez, navevši da je razlog socijalnosti proračunskog prijedloga visok prirez, najveći od svih hrvatskih gradova, odnosno da građani sami financiraju socijalno ugrožene sugrađane. Zauzeo se i da se na dnevni red iduće sjednice uvrsti pitanje "Sahare", odnosno rješavanje stambenog pitanja 30 "Končarovih" radnika.

Đurđica Pugelnik (Matica hrvatskih sindikata javnih služba - MHSJS) istaknula je da se nije realiziralo 60 posto proračunske stavke za gradnju škola i vrtića.

Bandić je zaključio da će članovi GSV-a Poglavarstvu i Skupštini dostaviti prijedlog da više računa vode o racionalnoj uporabi i upravljanju gradskom imovinom (nekretninama i trgovačkim društvima) te da točno definiraju škole i vrtiće koje će izgraditi i rokove izgradnje.

Također traže da se u proračunu za 2005. od 100.000 kuna na 200.000 kuna povećaju izdvajanja za katastarske poslove Zagreba.

Rekao je da će se iduće godine početi graditi i u većini dovršiti pet osnovnih škola i pet vrtića. To su vrtići na Malešnici, Jarunu, Markuševcu, u Selčini-Sesvetama i na Laništu, a škole u Sesvetskim Selima, Hrvatskom Leskovcu, Borovju, Donjoj Dubravi-Čulincu i Španskom-Oranicama.

Prihodi i primitci gradskog proračuna za 2005. planiraju se u ukupnu iznosu od 5,650.000.000 kuna.

U tom su iznosu sadržani prihodi iz redovitih izvora financiranja, iskazani u računu prihoda i rashoda, u iznosu od 5,400.000.000 kuna, i primitci od zaduživanja, iskazani u računu financiranja, u iznosu od 250,000.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙