FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: skupština Hrvatske lige za borbu protiv raka

Hrvatska-rak-ligaPožega: skupština Hrvatske lige za borbu protiv rakaPožega, 6. studenog 2004. (Hina) - Predsjedništvo Hrvatske lige zaborbu protiv raka održalo je danas u Požegi godišnju skupštinu nakojoj je analiziralo rad Lige u proteklom razdoblju te rad gradskih ižupanijskih liga.
Požega, 6. studenog 2004. (Hina) - Predsjedništvo Hrvatske lige za borbu protiv raka održalo je danas u Požegi godišnju skupštinu na kojoj je analiziralo rad Lige u proteklom razdoblju te rad gradskih i županijskih liga.

U Hrvatskoj svake godine od raka oboli 25.000 ljudi, a umre gotovo 13.000, rečeno je na skupštini.

Posljedice rata i psihičkog stresa tek se sada osjećaju i sigurno su jedan od čimbenika zašto je pojavnost raka i mortalitet u Hrvatskoj veći nego u zapadnim zemljama, rekao je predsjednik Lige Damir Eljuga.

Rano otkrivanje zloćudnih bolesti i raka zahtijeva golema financijska sredstva, vrhunske stručnjake i suvremenu opremu, ali i svijest ljudi da trebaju redovito odlaziti na kontrolu. Zato je na razini države nužna sustavna skrb u svim segmentima, od Ministarstva obrazovanja do Ministarstva zdravstva.

U ranom otkrivanju raka Hrvatska prati svjetske trendove pa su na listi lijekova i lijekovi kojima se koriste razvijene zemlje, istaknuo je Damir Eljuga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙