FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: odgođeno utvrđivanje kandidata za Povjerenstvo o sukobu interesa

ZAGREB,30. studenoga(Hina) - Saborski Odbor za izbor i imenovanjaodgodio je danas utvrđivanje liste sa sedam kandidata za novoPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a Saboru je za novogpučkog pravobranitelja predložio Juricu Malčića.
ZAGREB,30. studenoga(Hina) - Saborski Odbor za izbor i imenovanja odgodio je danas utvrđivanje liste sa sedam kandidata za novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a Saboru je za novog pučkog pravobranitelja predložio Juricu Malčića.

Zastupnički klubovi i Predsjedništvo predložili su Odboru sedam usuglašenih kandidata, no jedan od njih - Miomir Matulović prijepodne je predsjednika Odbora Branimira Glavaša izvjestio da ne može prihvatiti kandidaturu, da je zauzet, te da nitko s njim o kandidaturi uopće nije razgovarao.

Vrlo je neozbiljno i nezdravo licitirati s ljudima, rekao je Glavaš, navodeći da mu je Matulović, inače, dekan Pravnog fakulteta u Rijeci, prijepodne poslao telefaks.

Upozoravajući da ne bi trebalo ponavljati pogreške kod imenovanja prvog Povjerenstva, kad se nije uspjelo utvrditi svih sedam kandidata, Nenad Stazić (SDP) predložio je da se zbog novih okolnosti konzultiraju klubovi, odnosno da se potakne predsjednik Sabora Vladimir Šeks da to učini.

Glavaš je radi toga odredio kraću stanku, no Stazić se nakon nje nije pojavio, pa je Glavaš nakon kraćeg čekanja izvjestio članove da mu je predsjednik Sabora sugerirao da Odbor odgodi utvrđivanje kandidata za Povjerenstvo kako bi se ostavio prostor i vrijeme da se usklade imena svih sedam.

Saborski klubovi i Predsjedništvo za novo su Povjerenstvo predložili Mariju Bajt (HDZ), Josipa Leku (SDP), Peju Trgovčevića (HSP), Nikolu Maka (manjine), a kao vanjske članove spomenutog Matulovića, Antuna Zorislava Petrovića i Milana Ramaljaka.

Matulović je, čulo se na Odboru, bio HNS-ov prijedlog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙