FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor i o povjerenstvu koje bi istražilo ugovore dužnosničkih tvrtki

ZAGREB,24. studenoga 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor na tekućoj, 11.sjednici odlučiti hoće li osnovati istražno povjerenstvo koje biistražilo ugovore koje je država sklapala s tvrtkama u djelomičnom ilipotpunom vlasništvu dužnosnika.
ZAGREB,24. studenoga 2004.(Hina) - Hrvatski će sabor na tekućoj, 11. sjednici odlučiti hoće li osnovati istražno povjerenstvo koje bi istražilo ugovore koje je država sklapala s tvrtkama u djelomičnom ili potpunom vlasništvu dužnosnika.

Sabor je, naime, kasno popodne dnevni red 11. sjednice dopunio prijedlogom 25 zastupnika da se osnuje takvo povjerenstvo.

Predsjedavajući sjednicom i predsjednik Sabora Vladimir Šeks nije precizirao koji su zastupnici predložili osnivanje toga povjerenstva.

Nedavno su visoki dužnosnici HDZ-a najavili da će u Saboru predložiti osnivanje povjerenstva radi ispitivanja mogućeg sukoba interesa dužnosnika bivše koalicijske vlasti u vezi s izgradnjom autocesta.

U dnevni red danas je uvršteno još desetak novih točaka, među kojima i zakonski prijedlog o zaštiti prirode koji bi državi zajamčio pravo prvokupa nekretnina u zaštićenim dijelovima prirode, kakvi su, primjerice nacionalni i parkovi prirode.

Uvršten je i paket energetskih zakona, te prijedlozi izmjena Zakona o putnim ispravama i Zakona o vatrogastvu.

Dnevni red 11. sjednice Sabor je dopunio za glasovanja o amandmanima na predloženi državni proračun za 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙