FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Glavaš najavio osnivanje još jednog istražnog povjerenstva

ZAGREB,25. studenoga 2004. (Hina) - HDZ-ov saborski zastupnik BranimirGlavaš najavio je danas da će potaknuti osnivanje još jednogasaborskog istražnog povjerenstva, koje bi trebalo istražiti poslovanjepredsjednika SDP-a Ivice Račana i bivše ministrice u njegovoj VladiGordane Sobol u vrijeme dok su obnašali državne dužnosti.
ZAGREB,25. studenoga 2004. (Hina) - HDZ-ov saborski zastupnik Branimir Glavaš najavio je danas da će potaknuti osnivanje još jednoga saborskog istražnog povjerenstva, koje bi trebalo istražiti poslovanje predsjednika SDP-a Ivice Račana i bivše ministrice u njegovoj Vladi Gordane Sobol u vrijeme dok su obnašali državne dužnosti.

"Ponukan inicijativom HNS-a za razjašnjavanje svega vezanog uz poslovanje premijera Ive Sanadera i ministra vanjskih poslova Miomira Žužula od 1992. do danas, i ja smatram da treba pokrenuti inicijativu za rasvjetljavanje sumnjivih poslovanja Račana i Gordane Sobol", kazao je Glavaš novinarima u Saboru.

Pojasnio je kako je "poznato da je suprug Gordane Sobol, kao pomoćnik ministra unutarnjih poslova, u vrijeme dok je njegova supruga obnašala dužnost potpredsjednice Vlade, vodio privatne poslove i putem svojih tvrtki vršio nabavke za potrebe MUP-a bez javnog natječaja", kazao je Glavaš, dodajući da bi trebalo istražiti i "kakve su Račanove poslovne veze s pojedinim tajkunima".

"Ako ćemo se igrati istražnih povjerenstava, i mi ćemo dati doprinos da se proširi na druga interesantna lica, koja su do jučer bila na vlasti, a drmale su Hrvatskom do 1990.", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙