FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja 11. sjednicu

ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Očitovanjem o državnom jamstvu zafinanciranje izgradnje posljednje dionice na autocesti Zagreb-Lipovac, od Županje do Lipovca, Hrvatski sabor sutra nastavlja 11.sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini.
ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Očitovanjem o državnom jamstvu za financiranje izgradnje posljednje dionice na autocesti Zagreb -Lipovac, od Županje do Lipovca, Hrvatski sabor sutra nastavlja 11. sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini.

Pred Saborom će se, naime, naći zakonski prijedlog kojim bi se potvrdio ugovor o jamstvu između Hrvatske i Europske investicijske banke za projekt završetka autoceste na koridoru X.

Na tom koridoru još treba završiti oko 30 kilometara dugu dionicu Županja-Lipovac, a planirano je završiti ju do konca 2006.

Vrijednost radova procjenjuje se na 90 milijuna eura, a sa po 45 milijuna eura projekt sufinanciraju Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.

U peti tjedan rada tijekom 11. sjednice Sabor ulazi s dnevnim redom od 59 točaka, među kojima su i paket energetskih zakona, konačni prijedlozi zakona o porezima na dohodak i na dobit, zakona o ponovnom osnivanju financijske policije.

Saboru predstoji i odlučivanje o osnivanju povjerenstva koje bi istražilo sve činjenice oko ugovora što ih je država sklapala s tvrtkama u potpunom ili djelomičnom vlasništvu svojih dužnosnika.

Konkretno odnosi se to na bivšeg ministra obnove Radimira Čačića i bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, a osnivanje povjerenstva za istraživanje njihovih poslova predložilo je 25 HDZ-ovih zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙