FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: POLICIJA NASTAVLJA AKCIJU PROTIV AUTO-MAFIJE

Bosna i HercegovinaBANJA LUKA: POLICIJA NASTAVLJA AKCIJU PROTIV AUTO-MAFIJE MUP Republike Srpske upetak je priopćio da su rezultat ljetos započete akcije "Falsifikat"244 do jučer zaplijenjena automobila koje su vlasnici registrirali natemelju lažnih dokumenata i carinskih isprava.

+BANJA LUKA, 5. studenog 2004.(Hina) -

MUP Republike Srpske u petak je priopćio da su rezultat ljetos započete akcije "Falsifikat" 244 do jučer zaplijenjena automobila koje su vlasnici registrirali na temelju lažnih dokumenata i carinskih isprava.

Nakon provedene kriminalističke obrade policijske postaje odnosno centri i Služba javne sigurnosti nadležnim su tužilaštvima dostavili izvješća o kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, a zaplijenjena vozila, uz zahtjev za pokretanje carinskog prekršajnoga postupka, predaje se u nadležnost carinskim ispostavama, priopćio je u petak MUP RS.

Do sada je uhićeno više osoba, među kojima i pet djelatnika MUP-a čime su potvrđene sumnje da su u lanac organizirane auto-mafije uključeni uz carinike i neki policijski djelatnici.

Skupocjeni automobili su, da bi se izbjegle visoke carine i porezi, prilikom uvoza deklarirani kao smrznuto voće, povrće, odjeća i slično.

Glasnogovornik Centra javne sigurnosti (CJS) Banja Luka Rade Mutić izjavio je Hini da je do sada utvrđeno da je 575 automobila registrirano na temelju krivotvorene dokumentacije, te da se u naknadnim provjerama za neke od njih pokazalo da su ukradeni u Švicarskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Hrvatskoj.

Uhićenjem Veljka Ćejića iz Banje Luke 22. listopada, prilikom pokušaja bijega u Hrvatsku, policija RS je, tvrde upućeni, načela vrh mafijaškog ledenog brijega u srpskome entitetu koji je preko kanala u Hercegovini čvrsto povezan s hrvatskom auto-mafijom.

Mutić je najavio nastavak akcije "Falsifikat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙