FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BISKUP KOMARICA I PREDSJEDNIK RS ČAVIĆ O UBOJSTVU SVEĆENIKA

Bosna i HercegovinaBISKUP KOMARICA I PREDSJEDNIK RS ČAVIĆ O UBOJSTVU SVEĆENIKABanja Luka, 23. studenoga 2004. (Hina) - U povodu prošlotjednogubojstva katoličkog svećenika Kazimira Višatickog u Gradiški, u BanjojLuci su se u utorak sastali predsjednik Republike Srpske (RS) DraganČavić i banjolučki biskup Franjo Komarica koji su se suglasili u stavuda ovaj događaj ne smije stvarati novi antagonizam.
Banja Luka, 23. studenoga 2004. (Hina) - U povodu prošlotjednog ubojstva katoličkog svećenika Kazimira Višatickog u Gradiški, u Banjoj Luci su se u utorak sastali predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić i banjolučki biskup Franjo Komarica koji su se suglasili u stavu da ovaj događaj ne smije stvarati novi antagonizam.

"Smatrao sam svojom dužnošću zahvaliti predsjedniku RS Draganu Čaviću i MUP-u RS na brzoj akciji i ustanovljavanju istine u povodu ovog strašnog zločina. Odlučna akcija MUP RS je znak da pravna država, kad hoće može funkcionirati. To ulijeva sigurnost ljudima, to znači da se ovdje neće tolerirati zakon jačega nego zakon pravde. Pripadnici svih naroda i svih zajednica se u RS moraju osjećati sigurnim", izjavio je novinarima banjolučki biskup Franjo Komarica.

On je također naglasio da će službeni predstavnici Crkve učiniti sve za širenje "atmosfere uvažavanja, tolerancije i međusobnog zajedništava".

Župnika Kazimira Višatickog (66) usmrtio je 18. studenoga iz koristoljublja Bogdan Gigović (34) u župnom dvoru crkve Sv. Roka u Gradiški. Brzom akcijom policije ubojica je istog dana identificiran i uhićen.

U priopćenju Ureda predsjednika RS Dragana Čavića navodi se da je biskup Komarica predsjedniku uručio promemoriju u kojoj izražava zabrinutost zbog posljedica koje je ovaj zločin izazvao u katoličkoj zajednici.

Dragan Čavić je izrazio razumijevane za zabrinutost katoličke zajednice i ponovio osobno opredjeljenje za svaku vrstu potpore procesu pomirenja i vraćanja međusobnog povjerenja između konstitutivnih naroda i vjerskih zajednica u RS, navodi se uz ostalo u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙