FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN PRODULJIO MISIJU NA HAITIJU ZA JOŠ ŠEST MJESECI

UJEDINJENI NARODI, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vijećesigurnosti Ujedinjenih naroda produljilo je u ponedjeljak UN-ovumirovnu misiju na Haitiju za još samo šest mjeseci umjestopreporučenih 18, čime nisu zadovoljne vlade triju zemalja kojesudjeluju u misiji.
UJEDINJENI NARODI, 30. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda produljilo je u ponedjeljak UN-ovu mirovnu misiju na Haitiju za još samo šest mjeseci umjesto preporučenih 18, čime nisu zadovoljne vlade triju zemalja koje sudjeluju u misiji.

Međunarodne snage na Haitiju pokušavaju uvesti red nakon što je predsjednik Jean-Bertrand Aristide u veljači bio prisiljen napustiti vlast.

UN-ova misija raspoređena je prije sedam mjeseci. Zamijenila je multinacionalne snage predvođene Sjedinjenim Državama koje su red u zemlji održavale nakon Aristideova odlaska.

Prijelazna vlada Haitija planira u studenome iduće godine provesti lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore kako bi 7. veljače 2006. zemlja dobila novog, izabranog predsjednika.

Čile, Brazil i Španjolska željeli su produljenje UN-ovog mandata za 18 mjeseci, što je preporučio i glavni tajnik UN-a Kofi Annan, tvrdeći da je potreban "dugoročan napor za rješavanje haićanske krize". Te zemlje su ipak glasovale za, jer podupiru ostale odredbe rezolucije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙