FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suci Gredeljevog nasljednika biraju između četiri kandidata

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca(UHS) u ostavci Vladimir Gredelj vodit će tu udrugu do 3. prosincakada bi Zbor UHS-a trebao izabrati novog predsjednika između četirikandidata.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca (UHS) u ostavci Vladimir Gredelj vodit će tu udrugu do 3. prosinca kada bi Zbor UHS-a trebao izabrati novog predsjednika između četiri kandidata.

Tajništvo UHS-a danas je priopćilo da su se za predsjedničku dužnost kandidirali suci Upravnog suda Ante Galić i Mirjana Juričić, sudac i privremeni predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković i sudac zagrebačkog Županijskog suda Đuro Sessa.

Svi kandidati na Zboru će obrazložiti svoju kandidaturu i Program, a prije izbora novog čelnika Vladimir Gredelj posljednji će se put obratiti članovima Udruge u svojstvu predsjednika, kažu u UHS-u.

Izvijestili su i da je Gredelja na njegov osobni zahtjev Državno sudbeno vijeće (DSV) 28. listopada razriješilo sudačke dužnosti s danom 4. prosinca.

Sam Gredelj je od DSV-a tražio da se prije toga odluči o ranijem zahtjevu za stegovnim postupkom koji je protiv njega podnio predsjednik bjelovarskog Županijskog suda Mladen Piškorec. On je Gredelja teretio da je lani i prva četiri mjeseca ove godine riješio znatno manje predmeta od prosjeka suda i državnog prosjeka te da predmete nije uzimao po redosljedu zaprimanja, njihovoj važnosti i hitnosti. Gredelj je te optužbe odbacio, a nakon nekog vremena odlučio je otići iz sudstva i prijeći u odvjetnike.

Predsjednik DSV-a Milan Gudelj izjavio je danas Hini da prilikom odlučivanja o Gredeljevom razriješenju nije bilo riječi o njegovom zahtjevu za okončanjem stegovnog postupka.

"DSV o nastavku postupaka ne odgovara na zahtjev stranke, već na način kako propisuje zakon", kazao je Gudelj. Dodao je da na odluku o razriješenju, iako je donesena na Gredeljev zahtijev, postoji žalbeni rok. "Ukoliko se Gredelj ne žali na odluku ona će nakon isteka žalbenog roka postati pravomoćna. U tom slučaju on više neće biti sudac, pa nema potrebe niti za nastavkom stegovnog postupka", rekao je Gudelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙