FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio predstavnike udruga studenata invalida

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio jedanas izaslanstva udruga studenata s invalidnošću "Korak" i "Šišmiš"koja su ga, uz ostalo, izvijestila o inicijativi za osnivanje centraza studente s invalidnošću i teškoćama u financiranju svojih udruga iprojekata.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstva udruga studenata s invalidnošću "Korak" i "Šišmiš" koja su ga, uz ostalo, izvijestila o inicijativi za osnivanje centra za studente s invalidnošću i teškoćama u financiranju svojih udruga i projekata.

Predsjednik Mesić se sa studentima članovima tih udruga susreo i u travnju ove godine u sklopu posjeta Studentskom centru, priopćio je Ured predsjednika Republike.

Udruga "Korak", osnovana 2002., okuplja studente s tjelesnom invalidnošću, a cilj joj je informirati i pomagati svojim članovima u ostvarivanju njihovih prava, kao što je smještaj u studentske domove, prijevoz, stipendije, pomagala i slično te, uz slobodne aktivnosti, priređuje i edukacijske radionice.

Udruga "Šišmiš", osnovana 2001., okuplja slijepe i slabovidne studente i pomaže pri nabavi nastavnih pomagala, prilagođuje literaturu potrebama članova te organizira poduku za rad na računalu i slobodne aktivnosti, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙