FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMUNJSKA OPORBA UPOZORAVA NA IZBORNE NEPRAVILNOSTI

BUKUREŠT, 29. studenog 2004. (Hina) - Rumunjska oporba upozorila je uponedjeljak da je na izborima održanim dan prije bilo nepravilnosti teje zatražila od središnjeg izbornog povjerenstva da otvori istragu,javljaju agencije.
BUKUREŠT, 29. studenog 2004. (Hina) - Rumunjska oporba upozorila je u ponedjeljak da je na izborima održanim dan prije bilo nepravilnosti te je zatražila od središnjeg izbornog povjerenstva da otvori istragu, javljaju agencije.

Izborne nepravilnosti zabilježene su u gotovo svim okruzima, rekao je glasnogovornik liberalnih demokrata Ioan Onisei, a prenosi France presse.

Kao najozbiljniji prekršaj naveo je prijevoz autobusima stotina ljudi koji su glasovali na najmanje dva različita birališta, za što optužuje vladajuću Socijaldemokratsku stranku.

Prema prvim ispitivanjima birača nakon izbora, Socijaldemokratska stranka premijera Adriana Nastasea osvojila je oko 40 posto glasova, sedam do devet posto više od oporbe, prenosi Reuters.

Nastase je također dobio najviše glasova na predsjedničkim izborima, no ne dovoljno za pobjedu u prvom krugu. Drugi krug očekuje se za dva tjedna.

Prvi službeni rezultati izbora očekuju se tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙