FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: RUMUNJSKOJ JOŠ 559,8 MILIJUNA EURA

BRUXELLES, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - EU je odobrilaRumunjskoj dodatnih 559,8 milijuna eura pomoći za razdoblje od 2007.do 2009. godine za jačanje granica i podupiranje nacionalnogproračuna, javlja u četvrtak agencija Reuters pozivajući se nadiplomatske izvore u Bruxellesu.
BRUXELLES, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - EU je odobrila Rumunjskoj dodatnih 559,8 milijuna eura pomoći za razdoblje od 2007. do 2009. godine za jačanje granica i podupiranje nacionalnog proračuna, javlja u četvrtak agencija Reuters pozivajući se na diplomatske izvore u Bruxellesu.

Uz ovu pomoć Rumunjskoj je, iz proračuna za razdoblje od 2007. do 2009. godine, odobreno 11 milijardi eura.

"Veleposlanici EU-a odobrili su dodatnih 559,8 milijuna eura za Rumunjsku. Pomoć će biti potvrđena u petak na zasjedanju u Bruxellesu", dodao je isti neimenovani izvor.

U petak bi Rumunjska trebala zaključiti pristupne pregovore o zaštiti o okolišu čime će se približiti svom cilju da zaključi sve pregovore do kraja 2004. godine i potpiše iduće godine ugovor o pristupanju zajedno s Bugarskom.

Bukureštu još preostaju sporazumi o najtežim političkim poljima poput tržišnog natjecanja, pravosuđa i unutarnjih poslova, a koji se odnose na korištenje državne pomoći u industriji, pograničnoj kontroli i anti-korupcijskim mjerama.

Ti sporazumi moraju biti zaključeni do summita EU-a koji će se održati 16. i 17. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙