FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: SINDIKATI I INDUSTRIJALCI PROTIV BERLUSCONIJA

RIM, 28. studenoga 2004. (Hina) - Talijanski i sindikati iindustrijalci zajednički kritiziraju gospodarsku politiku vlade desnogcentra Silvija Berlusconija, prenosi danas talijanski dnevnik"Corriere della Sera".
RIM, 28. studenoga 2004. (Hina) - Talijanski i sindikati i industrijalci zajednički kritiziraju gospodarsku politiku vlade desnog centra Silvija Berlusconija, prenosi danas talijanski dnevnik "Corriere della Sera".

Gotovo se nikada ne događa da su sindikati suglasni s industrijalcima glede gospodarske politike, ali ovoga puta, kako danas obznanjuje list "Corriere della Sera", te dvije socijalne kategorije su suglasne u kritiziranju najnovijih vladinih mjera vezanih za proračun za slijedeću godinu.

"Zarobljeni smo u močvari izborne političke taktike na kratko razdoblje, u jednoj stalnoj predizbornoj kampanji koja se ne brine o budućnosti zemlje. To je loše, dapače jako loše", rekao je Luca Cordero Di Montezemolo, predsjednik Confindustrije (udruge talijanskih industrijalaca) i čelnik FIAT-a i Ferrarija, kako danas piše "Corriere della Sera".

List zatim citira glavnog tajnika sindikalne konfederacije CISL Savina Pezzottu koji kaže kako su izjave tipa "ili će se učiniti tako ili idemo na izbore" (Berlusconi je zaprijetio izborima u slučaju da ne prođe njegov prijedlog o smanjenju poreskog pritiska) prikladnije za neki kafić negoli za sjedište vlade.

Sindikati potvrđuju opći štrajk sazvan za 30. studenoga protiv vladine gospodarske politike i proračuna za slijedeću godinu, a vladine mjere kritiziraju i industrijalci, ali i udruga trgovaca.

Berlusconijeva vlada je mjerama nastojala smanjiti poreski pritisak na građane držeći kako će oni onda više trošiti i tako pokrenuti gospodarstvo. No, predsjednik Confcomercio (udruge trgovaca) Sergio Bille u razgovoru za današnji "Corriere della Sera" kaže kako te mjere nisu dovoljne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙