FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: CIAMPI I IMENOVANJE FINIJA ČELNIKOM TALIJANSKE DIPLOMACIJE

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Italije Carlo AzeglioCiampi Gianfranca Finija, novoimenovanog ministra vanjskih poslovaItalije, očito ne smatra neprikladnim izborom za mjesto čelnikatalijanske diplomacije inače bi zasigurno, s obzirom da vanjskojpolitici posvećuje veliku pozornost, odbio prihvatiti njegovoimenovanje, ocjenjuje rimski Il Messaggero u komentaru Ciampijevogprihvaćanja imenovanja Gianfranca Finija ministrom vanjskih poslova utalijanskoj vladi.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Italije Carlo Azeglio Ciampi Gianfranca Finija, novoimenovanog ministra vanjskih poslova Italije, očito ne smatra neprikladnim izborom za mjesto čelnika talijanske diplomacije inače bi zasigurno, s obzirom da vanjskoj politici posvećuje veliku pozornost, odbio prihvatiti njegovo imenovanje, ocjenjuje rimski Il Messaggero u komentaru Ciampijevog prihvaćanja imenovanja Gianfranca Finija ministrom vanjskih poslova u talijanskoj vladi.

Vlada dojam da je Berlusconijevu odluku o imenovanju Finija ministrom vanjskih poslova talijanski predsjednik prihvatio s "umjerenim zadovoljstvom", piše list no napominje kako za talijanskog predsjednika i njegov ured ostaje otvoreno pitanje Finijevih stajališta spram Bliskog istoka i, posljedično, Iraka. Berlusconijeva vlada i Fini zauzeli su jasna proizraelska stajališta no Ciampi ne želi zatvarati vrata u odnosima s arapskim zemljama, objašnjava list.

Il Messaggero ističe kako se pojavljuje i pitanje buduće Finijeve politike spram istočnih talijanskih susjeda. "Druga je nepoznanica ona koja se odnosi na odnose s nekim susjednim zemljama (Slovenijom, Hrvatskom). S obzirom na europsku perspektivu bilo bi dobro izbjeći svako nacionalističko iskušenje. To će za Finija biti važan ispit", zaključuje se u komentaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙