FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Vlada smanjuje poreze, sindikati najavili štrajk

RIM, 27. studenog 2004. (Hina/AR) - Talijanska vlada usvojila je usubotu amandman na državni proračun za sljedeću godinu kojim se uvodireforma u porezni sustav, što je izazvalo kritike oporbe i sindikalnunajavu općeg štrajka za 30. studenoga protiv gospodarske politikevlade desnog centra.
RIM, 27. studenog 2004. (Hina/AR) - Talijanska vlada usvojila je u subotu amandman na državni proračun za sljedeću godinu kojim se uvodi reforma u porezni sustav, što je izazvalo kritike oporbe i sindikalnu najavu općeg štrajka za 30. studenoga protiv gospodarske politike vlade desnog centra.

Na sastanku koji je trajao do kasno u noć između petka i subote vlada premijera Silvija Berlusconija uspjela je pronaći rješenje za manjak sredstava u državnom proračunu koji će nastati zbog smanjenja poreza u sklopu reforme.

Kako bi smanjila proračunske rashode, vlada namjerava u naredne dvije godine otpustiti 75.000 državnih djelatnika od 3,3 milijuna koliko ih je zaposleno u školstvu, zdravstvu, vojsci, policiji i drugim ministarstvima. Rezovi bi trebali zahvatiti gotovo sva ministarstva.

Premijer Berlusconi izrazio je zadovoljstvo smanjivanjem poreza, ustvrdivši da je to epohalni događaj, pravi preokret u odnosima između države i građana, ali i plod jedinstvene vizije većine prema onome što vrijedi učiniti za dobro zemlje na crti dobrog upravljanja. Porezna reforma predviđa rezove od 6,5 milijardi eura.

Oporba kritizira i optužuje vladu kako je riječ o zavaravajućoj propagandi. "S jednom rukom se daje, a s drugom se uzima mnogo više", prvi je komentar tajnika Demokratske ljevice Piera Fassina.

Sve tri sindikalne konfederacije najavile su u subotu da će se opći štrajk predviđen za 30. studenoga protiv vladine ekonomske politike i proračuna za 2005. proširiti s predviđenih četiri na osam sati.

Vladin amandman o poreznoj reformi sada ide na raspravu u parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙