FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KNJIŽEVNI DANI VLADE GOTOVCA U RIMU

RIM, , 27. studenoga 2004. (Hina) - "Književni dani Vlade Gotovca"održani su u subotu navečer u Rimu u organizaciji Zaklade "VladoGotovac" iz Zagreba i Hrvatskog društva pisaca te uz sudjelovanjehrvatskih i talijanskih književnika.
RIM, , 27. studenoga 2004. (Hina) - "Književni dani Vlade Gotovca" održani su u subotu navečer u Rimu u organizaciji Zaklade "Vlado Gotovac" iz Zagreba i Hrvatskog društva pisaca te uz sudjelovanje hrvatskih i talijanskih književnika.

Večer su vodili profesori Predrag Matvejević, s rimskog sveučilišta La Sapineza i Inoslav Bešker sa zagrebačkoga Sveučilišta, a o svojim djelima i iskustvima govorili su pisci Enzo Bettiza, Željka Čorak, Boris Dežulović, Jozefina Dautbegović, Robert Perišić, Nenad Popović, Nebojša Borojević i Ivan Pauleta.

Prisutne je posebno pozdravila profesorica Simona Sandrić, supruga Vlade Gotovca i predsjednica Zaklade.

Svi su književnici tijekom večeri naglasili velike zasluge koje Vlado Gotovac ima u demokratizaciji Hrvatske i borbi za slobodne misli i slobodnu književnu riječ.

Bila je to prva književna večer hrvatskih i talijanskih pisaca u Rimu, ali najavljeno je da će se održati i druge, osobito stoga što je dvorana u središtu talijanskog glavnog grada bila premala da primi sve znatiželjnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙