FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: MESIĆ NA NEPRIMJEREN NAČIN ZAPOČEO KAMPANJU

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanaderocijenio je u subotu da je predsjednik Stjepan Mesić na neprimjerennačin započeo svoju predizbornu kampanju, te da nema ustavne krize.
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader ocijenio je u subotu da je predsjednik Stjepan Mesić na neprimjeren način započeo svoju predizbornu kampanju, te da nema ustavne krize.

Sanader je tu ocjenu dao komentirajući događaje oko odluke o razrješenju ravnatelja POA-e koju je Mesić potpisao, a on nije.

"Svi u Hrvatskoj moraju se ponašati tako da sačuvaju dostojanstvo ustavnih dužnosti koje obnašaju. Očekujem od svih, pa tako i od predsjednika Mesića da postupaju sukladno zakonu. Zakoni su jasni i kazuju da pojedina imenovanja i razrješenja supotpisuju predsjednik Republike i predsjednik Vlade", izjavio je Sanader novinarima nakon razgovora s ravnateljem Protuobavještajne agencije (POA) Joškom Podbevšekom u zgradi Vlade.

Sanader je rekao da nema nikakve politizacije u radu tajnih službi, niti je bilo koji šef neke od obavještajnih službi stranački opredijeljen. Kazao je da mu Podbevšek nije ponudio svoju ostavku i da je od njega zatražio očitovanje o cijelom slučaju.

Podsjetio je da su predsjednik Republike i on kao premijer do sada supotpisali po dva razrješenje i imenovanja. "Razgovarali smo i sukladno najvišim demokratskim standardima na kraju smo se i dogovorili. Ne razumijem zašto je sada Mesić išao suprotno zakonu, nije bila potrebna nikakva njegova solo akcija", rekao je premijer.

Komentirajući događaje oko razrješenja ravnatelja POA-e Mesić je, također, ocijenio da nema ustavne krize.

U vezi glasovanja o povjerenju ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu u Hrvatskom saboru, Sanader je rekao da tema u Saboru nije bilo glasanje o povjerenje Žužulu, nego je oporba tražila glasovanje o njegovom nepovjerenju.

"Oni su morali skupiti 77 glasova, a ne stranke parlamentarne većine. Radi se o zamjeni teza", kazao je Sanader. Dodao je da je o tome razgovarao s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom koji mu je predložio da se za novinare organizira projekcija video snimke glasovanja, ocjenivši to "jedinim relevantnim dokazom".

"I oni SDP-ovci iza stupa su kvorum. Zastupnici ulaze u kvorum bilo gdje da se nalaze u dvorani", zaključio je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙