FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Mesić na neprimjeren način započeo kampanju

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanaderocijenio je danas da je predsjednik Stjepan Mesić na neprimjeren načinzapočeo svoju predizbornu kampanju te da nema ustavne krize.
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader ocijenio je danas da je predsjednik Stjepan Mesić na neprimjeren način započeo svoju predizbornu kampanju te da nema ustavne krize.

Sanader je tu ocjenu dao komentirajući događaje oko odluke o razrješenju ravnatelja POA-e koju je Mesić potpisao, a on nije.

"Svi u Hrvatskoj moraju se ponašati tako da sačuvaju dostojanstvo ustavnih dužnosti koje obnašaju. Očekujem od svih, pa tako i od predsjednika Mesića da postupaju sukladno zakonu. Zakoni su jasni i kazuju da pojedina imenovanja i razrješenja supotpisuju predsjednik Republike i predsjednik Vlade", izjavio je Sanader novinarima nakon razgovora s ravnateljem Protuobavještajne agencije (POA) Joškom Podbevšekom u zgradi Vlade.

Sanader je rekao da nema nikakve politizacije u radu tajnih službi, niti je bilo koji šef neke od obavještajnih službi stranački opredijeljen. Kazao je da mu Podbevšek nije ponudio svoju ostavku i da je od njega zatražio očitovanje o cijelom slučaju.

Podsjetio je da su predsjednik Republike i on kao premijer do sada supotpisali po dva razrješenje i imenovanja. "Razgovarali smo i sukladno najvišim demokratskim standardima na kraju smo se i dogovorili. Ne razumijem zašto je sada Mesić išao suprotno zakonu, nije bila potrebna nikakva njegova solo akcija", rekao je premijer.

Komentirajući događaje oko razrješenja ravnatelja POA-e Mesić je također danas ocijenio da nema ustavne krize.

U vezi glasovanja o povjerenju ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu u Hrvatskom saboru, Sanader je rekao da tema u Saboru nije bilo glasanje o povjerenje Žužulu, nego je oporba tražila glasovanje o njegovom nepovjerenju.

"Oni su morali skupiti 77 glasova, a ne stranke parlamentarne većine. Radi se o zamjeni teza", kazao je Sanader. Dodao je da je o tome razgovarao s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom koji mu je predložio da se za novinare organizira projekcija video snimke glasovanja, ocjenivši to "jedinim relevantnim dokazom".

"I oni SDP-ovci iza stupa su kvorum. Zastupnici ulaze u kvorum bilo gdje da se nalaze u dvorani", zaključio je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙