FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja proglasila dane žalosti za Arafatom

SEOUL, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja proglasilaje u cijeloj zemlji tri dana žalosti za preminulim palestinskimpredsjednikom Jaserom Arafatom, a naloženo je da se na nekim zgradamazastave spuste na pola koplja u čast "bliskog prijatelja", objavila jeu petak državna agencija KCNA.
SEOUL, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja proglasila je u cijeloj zemlji tri dana žalosti za preminulim palestinskim predsjednikom Jaserom Arafatom, a naloženo je da se na nekim zgradama zastave spuste na pola koplja u čast "bliskog prijatelja", objavila je u petak državna agencija KCNA.

Arafat je proglašen mrtvim u četvrtak u Parizu. Sjeverna Koreja još nije objavila tko će od njenih dužnosnika biti prisutan na sprovodu Jasera Arafata u Kairu.

Vlada Demokratske Narodne Republike Koreje odlučila je proglasiti razdoblje od 15. do 17 studenog danima žalosti a na na nekim institucijama će zastave biti spuštene na pola koplja u tom razdoblju, izvjestila je KCNA.

U priopćenju agencije dodaje se da je "blizak prijatelj korejskog naroda, predsjednik Jaser Arafat" posjetio Sjevernu Koreju šest puta od listopada 1981. do lipnja 1993. godine, te da mu je dodijeljena titula heroja Sjeverne Koreje tijekom prvog posjeta toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙