FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIMOŠENKO: OPORBA ĆE ONEMOGUĆITI PRISTUP PARLAMENTU I VLADI

KIJEV, 25. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Prosvjednici će u četvrtaknavečer u središtu Kijeva onemogućiti pristup parlamentu i sjedištuvlade, izjavila je čelnica ukrajinske oporbe Julija Timošenko, javljaAFP.
KIJEV, 25. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Prosvjednici će u četvrtak navečer u središtu Kijeva onemogućiti pristup parlamentu i sjedištu vlade, izjavila je čelnica ukrajinske oporbe Julija Timošenko, javlja AFP.

"Danas počinjemo organizirati opsadu vlade i parlamenta i pojačavati blokadu predsjedničkog ureda", kazala je Timošenko pred više od 150.000 pristaša oporbenog vođe Viktora Juščenka na Trgu neovisnosti u Kijevu.

"Pustit ćemo dužnosnike večeras da odu, ali sutra ujutro više se neće moći vratiti. Bit će to za njih prisilan štrajk", dodala je.

Viktor Juščenko pozvao je u srijedu na opći štrajk pošto je kandidat vlasti Viktor Janukovič kojeg otvoreno podupiru Moskva i Središnje izborno povjerenstvo proglasio pobjedu.

Na konferenciji predsjednika klubova u Europskom parlamentu održanoj u četvrtak odlučeno je da će se uskoro "žurno" poslati izaslanstvo u Ukrajinu, priopćio je ured EP-a za tisak.

Rasprava o stanju u toj zemlji bit će na dnevnom redu sjednice eurozastupnika u sljedeću srijedu u Bruxellesu na kojoj treba sudjelovati predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Litvin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙