FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 27. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

RIM - Talijani su vodeća nacija u Europi po broju poslanih SMS poruka po glavi stanovnika, no morat će pripaziti kad šalju ljubavne poruke nepoznatim osobama. Jedan takav slučaj, koji se nedavno zbio u Padovi, pobudio je zanimanje javnosti. Muškarac je za vrijeme pauze za ručak uputio SMS poruku blagajnici u kojoj je stajalo "otkad su te moje oči ugledale ne mogu prestati misliti na tebe". Blagajnica je to prijavila policiji i slučaj je završio na sudu. "Zaljubljeni muškarac" nije morao u zatvor, ali će ga ljubav putem mobitela koštati 300 eura. Naime, toliku mu je kaznu zbog uznemiravanja blagajnice odredio sudac.

RIM - Rimski tužitelj Giuseppe Corasaniti otvorio je istragu protiv 12 prometnih policajaca. Na njihov rad žalili su se brojni vozači, a posebice motoristi. Tako jedan motorist tvrdi da je dobio kaznu za isti prekršaj kojeg je navodno počinio na dva različita mjesta u isto vrijeme. Također, bilo je slučajeva da su ljudi koji nikad nisu bili u Rimu dobivali kazne za prometne prekršaje. Vincenzo Piso, rimski čelnik Nacionalne alijanse, stranke talijanske vladajuće koalicije, izjavio je kako to izgleda kao scenarij za komediju 'Najluđi grad na svijetu'.

DALLAS - Stanovnici teksaškog gradića Lampasasa u cilju prikupljanja novca za lokalnu školu odlučili su organizirati lutriju čiji je glavni dobitak u najmanju ruku čudan. Naime, pobjedniku će pripasti dvije lovačke puške. Jedna od organizatorica izjavila je da je u njihovu kraju teško skupiti novac te da prodaja domaćih kolača kod mještana Lampasasa ne pali. Budući da je njihovo mjesto poznato lovište, kazala je, odlučili su da prva nagrada budu puške. Mještani Lampasasa se nadaju da će skupiti željenih 15.000 dolara za izgradnju ograde oko mjesne škole. Na podizanje ograde odlučili su se zbog seksualnog manijaka koji je viđen u blizini školske zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙