FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS: Počela konferencija o prognanicima

BEČ, 4. studenog 2004. (Hina) - U organizaciji OESS-a i njegova Uredaza demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u bečkom Hofburguje u četvrtak poslije podne počela dvodnevna konferencija oprognanicima na području zemalja članica OESS-a.
BEČ, 4. studenog 2004. (Hina) - U organizaciji OESS-a i njegova Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u bečkom Hofburgu je u četvrtak poslije podne počela dvodnevna konferencija o prognanicima na području zemalja članica OESS-a.

"To je veliki svjetski problem" rekao je prigodom otvaranja konferencije direktor UN-ovog ureda za koordinaciju humanitarnih pitanja i čelnik međunarodne skupine koja se bavi "interno raseljenim osobama" Dennis McNamara.

On je ukazao na nedostatak odgovarajućih mehanizama kao i financijskih sredstava za rješavanje problema prognanika i raseljenih osoba.

UN pozdravlja organiziranje ovog međunarodnog skupa od strane OESS-a kako bi se skrenula pozornost na teškoće s kojima se susreću prognanici i pronašla zajednička rješenja: ostvarenje njihovih temeljenih prava, pravo na povratak, povrat imovine, zaposlenje, reintegraciju itd.

U petak će na konferenciji govoriti pomoćnik hrvatskog ministra mora, turizma, prometa i razvitka Lovre Pejković koji je voditelj Uprave za prognanike, povratnike i izbjeglice.

U državama članicama OESS-a ima 3,5 milijuna raseljenih osoba. Taj problem danas je najizraženiji u Ruskoj Federaciji, Čečeniji, Azarbejdžanu , te na Kosovu i BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙