FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sikirica: iako koalicijski partner, SDP se nema pravo miješati u poslove HSS-a

SPLIT, 26. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik splitskog HSS-a ŽeljkoSikirica izjavio je danas da se SDP unatoč tomu što je koalicijskipartner te stranke nema pravo miješati u poslove i kadrovsku politikuHSS-a.
SPLIT, 26. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik splitskog HSS-a Željko Sikirica izjavio je danas da se SDP unatoč tomu što je koalicijski partner te stranke nema pravo miješati u poslove i kadrovsku politiku HSS-a.

Povod za tu izjavu Sikirica nalazi u izjavi čelnika SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Vedrana Lendića koji je rekao kako će SDP ustrajati da se na zajedničkim izbornim listama u toj županiji ne nađu HSS-ovi vijećnici koji su se, unatoč koalicijskom savezu sa SDP-om, odmetnuli od svoga koalicijskog partnera, zbog čega se promijenila vlast u četiri grada.

Istaknuvši kako Lendićeva izjava nije u duhu koalicijskog sporazuma što su ga potpisali predsjednici dviju stranaka Ivica Račan i Zlatko Tomčić, Sikirica je kazao da bi SDP-ovi čelnici trebali voditi računa o odjecima svojih izjava, to više što obje stranke planiraju dugoročnu političku suradnju i zajednički nastup na idućim parlamentarnim izborima.

"Vjerujem da je izjava predsjednika županijskog SDP-a usamljen slučaj i da neće narušiti dobru suradnju i odnose dviju stranaka koje kane pobijediti na idućim izborima za lokalnu upravu i samoupravu. Ne može nitko u SDP-u, neovisno na kojoj je dužnosti, uzimati sebi za pravo da komentira odnose i politiku HSS-a i određuje tko će se od naših članova naći na zajedničkim izbornim listama", kazao je Sikirica.

Kao zamjenik splitskog gradonačelnika predsjednik splitskog HSS-a Željko Sikirica osvrnuo se i na rad gradske vlasti, ocijenivši da je splitsko vodstvo postiglo dobre rezultate koje, na žalost, kako je kazao, ne zna na pravi način predstavitii javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙