FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BRELIMA OTKRIVEN SPOMENIK STJEPANU RADIĆU

BRELA, 7. studenog 2004. (Hina) - U povodu 100. obljetnice Hrvatskeseljačke stranke (HSS) danas je u Brelima na predjelu Šošićimaotkriven spomenik njezinu utemeljitelju Stjepanu Radiću, koji jeboravio u Brelima godine 1926.
BRELA, 7. studenog 2004. (Hina) - U povodu 100. obljetnice Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas je u Brelima na predjelu Šošićima otkriven spomenik njezinu utemeljitelju Stjepanu Radiću, koji je boravio u Brelima godine 1926.

Spomenik su otkrili predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić i županijski predsjednik te stranke Vicko Mardešić. Skupu je bio nazočan i počasni predsjednik HSS-a Josip Torbar, a svečanost je prigodnim koncertom obogatila breljanska limena glazba.

Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Brela dr. Darko Šošić tom je prigodom pozvao Hrvate da vrate vjeru u visoke moralne vrijednosti društva, koje su poljuljane.

Spomenik je djelo akademske kiparice Sandre Nejašmić, a blagoslovio ga je mjesni župnik don Marin Barišić, koji je prije svečanog otkrivanja predvodio misno slavlje u crkvi svetog Stipana u Brelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙