FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: HNS se zalaže za veliku koaliciju sa SDP-om i HSS-om

RIJEKA,9. studenog(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić na današnjojje konferenciji za novinstvo u Rijeci rekla da se HNS zalaže za nastupna predstojećim lokalnim izborima zajedno sa SDP-om, HSS-om i nekimlokalnim strankama na pojedinim područjima čime bi se, kako jeprocijenila, ostvarila velika pobjeda stranaka lijevog centra nadHDZ-om.
RIJEKA,9. studenog(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci rekla da se HNS zalaže za nastup na predstojećim lokalnim izborima zajedno sa SDP-om, HSS-om i nekim lokalnim strankama na pojedinim područjima čime bi se, kako je procijenila, ostvarila velika pobjeda stranaka lijevog centra nad HDZ-om.

Kako je rekla, predstoje razgovori o takvoj koaliciji. Navela je da će HNS, ako se takva koalicija ne uspostavi, nastojati ostvariti najbolje rezultate na lokalnim izborima te zatim koalirati poslijeizborno.

Kazala je da je temelj zahtjeva HNS-a, HSS-a i SDP-a za smjenom ministra Miomira Žužula njegov gubitak vjerodostojnosti kao ministra vanjskih poslova zbog, kako je rekla, višestrukih iznošenja različitih neistina o njegovim poslovima i transakcijama.

Rekla je da se zahtjev za smjenom ne temelji na mogućim predstojećim sudskim radnjama navevši da zakonitost njegovih postupaka trebaju ispitati mjerodavna pravosudna tijela.

Na novinarski upit da komentira najave IDS-a i LS-a da će ostati suzdržani pri izglasavanju nepovjerenja Žužulu, Pusić je kazala kako "neki oporbeni krugovi smatraju da treba voditi računa o dobrim odnosima s HDZ-om unatoč bjelodanim činjenicama".

Rekla je da je u ovom slučaju riječ o izravnoj podršci HDZ-u jer da se glasovima cijele oporbe zajedno s glasovima HDZ-ovih partnera u vladajućoj koaliciji koji su najavili takvo glasovanje, može izglasati nepovjerenje Žužulu.

Pusić je kazala da je ova Vlada sve što je pozitivno postigla bilo u prvih mjesec dana vlasti te da su to bile promjene stajališta o pridruživanju EU-u, prema Haškom sudu i prema nacionalnim manjinama, posebno srpskoj. Ocijenila je da je sve nakon toga niz katastrofalnih poteza i afera ustvrdivši da je najštetnije "rezanje" razvojnih projekata u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙