FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSAM ADOLESCENATA UBIJENO U NAPADU NA KINESKU ŠKOLU

BEIJING, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Osam kineskihadolescenata, učenika prvog razreda srednje škole, ubijeno je, a joščetvero ranjeno kada je noći s četvrtka na petak u njihov đački dom ugradu Ruzhou upao napadač i izboo ih nožem, u posljednjem u nizuškolskih napada u Kini, javila je službena agencija Xinhua.
BEIJING, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Osam kineskih adolescenata, učenika prvog razreda srednje škole, ubijeno je, a još četvero ranjeno kada je noći s četvrtka na petak u njihov đački dom u gradu Ruzhou upao napadač i izboo ih nožem, u posljednjem u nizu školskih napada u Kini, javila je službena agencija Xinhua.

Po navodima agencije, učenici su u vrijeme napada spavali u svojoj spavaonici 2. srednje škole ovoga grada, u kineskoj pokrajini Henan.

"Ubojica je pobjegao i još se nalazi na slobodi", javlja Xinhua dodajući da lokalna policija čini sve što je u njenoj moći kako bi ga pronašla.

Motiv ubojstva za sada nije poznat.

Radi se o šestom po redu napadu na školsku djecu u Kini u posljednja četiri mjeseca, što je natjeralo škole u Beijingu i drugim gradovima da uposle profesionalne čuvare kako bi zaštitili djecu.

Kineske vlasti u srijedu su pogubile napadača koji je u rujnu kuhinjskim nožem izboo 24-ero djece osnovne škole u istočnoj pokrajini Shandong te je i oteo jednu devetogodišnju djevojčicu.

Također u rujnu jedan je čovjek nožem i bombama kućne izrade napao 28 djece u vrtiću grada Suzhua, u blizini Shanghaija, no niti jedno nije ubijeno, dok je u kolovozu zabilježen napad u kojemu je vratar nožem napao 17 djece u vrtiću u Beijingu, pri čemu nijedno dijete nije smrtno stradalo. Policija je uhitila i čovjeka optuženog da je u listopadu ubio 5-ogodišnjeg dječaka i njegova odgajatelja u vrtiću u Beijingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙