FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DE VRIES KRITIZIRA "NASILJE NESPOJIVO S DEMOKRACIJOM"

BRUXELLES, 9. studenog 2004. (Hina/AFP) - Koordinator Europske unijezadužen za borbu protiv terorizma Nizozemac Gijs de Vries kritiziraoje u utorak nasilje koje je uslijedilo u Nizozemskoj nakon ubojstvaredatelja Thea van Gogha u Amsterdamu prošlog tjedna, posebiceeksploziju bombe pred jednom islamskom školom.
BRUXELLES, 9. studenog 2004. (Hina/AFP) - Koordinator Europske unije zadužen za borbu protiv terorizma Nizozemac Gijs de Vries kritizirao je u utorak nasilje koje je uslijedilo u Nizozemskoj nakon ubojstva redatelja Thea van Gogha u Amsterdamu prošlog tjedna, posebice eksploziju bombe pred jednom islamskom školom.

"Postavljanje bombe u školi je neoprostivo barbarstvo", rekao je de Vries. "Nasilje je nespojivo s demokracijom. EU ne vjeruje u sukob civilizacija", rekao je de Vries.

Imenovan dan nakon atentata 11. ožujka u Madridu na to upravo osnovano mjesto, europski koordinator je odbio spekulacije o motivima ubojstva Thea van Gogha. Nizozemska policija drži da njegov ubojica dolazi iz fundamentalističkih islamističkih sredina.

Nakon susreta s Javierom Ruperezom, izvršnim direktorom antiterorističke službe UN-a, de Vries je potvrdio da će EU pomoći nerazvijenim zemljama da poboljšaju svoje antiterorističke mogućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙