FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene državne nagrade za šport "Franjo Bučar"

SPLIT, 25. studenog 2004. (Hina) - U splitskom Hrvatskom narodnomkazalištu danas su svečano uručene najviše državne nagrade za šport"Franjo Bučar".
SPLIT, 25. studenog 2004. (Hina) - U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu danas su svečano uručene najviše državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Nagrade za životno djelo primili su Miro Mihovilović i Antun Vrdoljak.

Ravnopravne godišnje nagrade, koje se dodjeljuju ekipi, udruzi ili pojedincu, primili su Hrvatska muška rukometna reprezentacija, Hrvatski rukometni savez i Vaterpolski klub "Šibenik", te Ivano Balić, Antun Čilić, Duje Draganja, Đurđa Fočić-Šourek, Karlo Kuret, Ivan Ljubičić i Mario Ančić, Emil Pravdić, Nikša i Siniša Skelin i Mihovil Španja.

Zahvalivši na nagradama, Vrdoljak i Mihovilović su istaknuli kako im je drago što nagradu primaju upravo u Splitu, gradu uz koji vežu svoje športske, ali i životne uspjehe i uspomene.

Vrdoljak se posebno prisjetio organizacije Europskog atletskog prvenstva 1990. u Splitu, što je bio prvi veliki športski događaj u demokratskoj Hrvatskoj. Naglasio je kako je većinu svojih športskih veza ostvario u tome gradu.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u pozdravnoj je riječi najavio da će uskoro biti donesen novi zakon o športu, koji bi trebao riješiti velik dio teškoća s kojima se suočavaju klubovi i pojedinci, ali i izmjene Zakona o porezima po kojima će se povećati ulaganja u šport, bilo izravno u klubove, bilo stipendijama. Sve to, kako je istaknuo, dokazuje kako ova Vlada športu pridaje veliku važnost, a tako će biti i dalje.

Dobitnicima nagrada za životno djelo, uz povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara, uručena je i novčana svota od 27.000 kuna, a dobitnicima godišnje nagrade, uz povelju i medalju s likom Franje Bučara, novčana svota od 14.000 kuna. Nagrada, utemeljena 1991. kao sljednik majske nagrade, dodijeljena je na dan rođenja oca hrvatskog olimpizma Franje Bučara.

O dodjeli nagrada odlučivao je Odbor u kojemu su bili Mato Bartoluci, Danira Bilić, Perica Bukić, Lino Červar, Antun Vrdoljak, Edo Pezzi, Mile Dumančić i Damir Vrbanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙