FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

2004. EUROPSKA GODINA OBRAZOVANJA ŠPORTOM

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) Europska godina obrazovanja športomobilježit će se u svim odgojno-obrazovnim ustanovama Hrvatske, a uZagrebu će se 23. studenoga u Domu športova održati prigodna pod motom"Jačajmo se" izjavila je danas na konferenciji za novinstvo pomoćnicaministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput-Jogunica.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) Europska godina obrazovanja športom obilježit će se u svim odgojno-obrazovnim ustanovama Hrvatske, a u Zagrebu će se 23. studenoga u Domu športova održati prigodna pod motom "Jačajmo se" izjavila je danas na konferenciji za novinstvo pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput-Jogunica.

Po njenim riječima projekt Hrvatske povodom obilježavanja europske godine športom jedini je naš projekt koji je prijavljen Vijeću Europe, a on će se u osnovnim i srednjim školama obilježiti u četvrtak, 25. studenoga, koji je proglašen dan tjelesne kulture, dok će se u predškolskim ustanovama od 22. do 26. studenoga obilježiti tjedan tjelesne kulture.

"Svrha svih ovih manifestacija je promicanje tjelesnog vježbanja djece i mladeži uz moto hrvatskih sokolaša 'Jačajmo se', a time ćemo ujedno obilježiti i 130 godina obavezne nastave tjelesne i zdravstvene kulture u hrvatske škole i 110 godina prvog tečaja za školovanje stručnjakatjelesnog odgoja, kojeg je 1894. organizirao Franjo Bučar", rekla je Caput Jogunica.

Pored Zagreba ovi datumi bit će obilježeni i u Puli, Čakovcu, Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku, Vrlici,Slavonskom Brodu, Splitu, Osijeku, Sisku, Našicama, Hvaru i ostalim školama u Hrvatskoj unatoč činjenici da još uvijek čak 30 posto osnovnih i 40 posto srednjih škola u našoj zemlji još nema školsko-sportske dvorane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙