FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan FER-a i 48. obljetnica rada

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Fakultet elektrotehnike iračunarstva (FER) zagrebačkoga Sveučilišta obilježio je danas svoj Dani 48. obljetnicu rada svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća na kojojsu dodijeljena i priznanja zaslužnim profesorima i najboljiimstudentima.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) zagrebačkoga Sveučilišta obilježio je danas svoj Dan i 48. obljetnicu rada svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća na kojoj su dodijeljena i priznanja zaslužnim profesorima i najboljiim studentima.

Za ukupni razvoj Republike Hrvatske važno je povezivanje znanosti i gospodarstva, istaknuo je na svečanosti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

"Visokoobrazovani ljudi jezgra su velikoga potencijala Hrvatske i zato je bilo potrebno povezati znanstveni i gospodarski resor hrvatske Vlade", rekao je ministar Vukelić. S tim u vezi, podsjetio je da je ministarstvo kojemu je na čelu potpisalo s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Sporazum o suradnji u usklađivanju obrazovne politike s gospodarskim potrebama Hrvatske.

Ustvrdivši da Hrvatska može i hoće konkurirati na europskom i svjetskom tržištu razvojem novih tehnologija, njihovom primjenom i proizvodnjom, ministar Vukelić pozvao je studente i znanstvenike FER-a da aktivno sudjeluju u tom procesu a u čemu će imati i potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Zbog posebnih zasluga za napredak i razvitak Fakulteta te priznatu nastavnu i znanstvenu izvrsnost diploma počasnoga zvanja "posebno istaknuti profesor" dodijeljena je redovitoj profesorici u mirovini Branki Zovko-Cihlar.

Podijeljene su i zlatne, srebrne i brončane plakete "Josip Lončar" u znak zahvalnosti za svekoliko unaprjeđenje nastave, znanstvenoistraživačkoga rada i organiziranja Fakulteta, a zlatne plakete primili su profesori Damir Kalpić i Sejid Tešnjak.

Nagrada "Stanko Turk" za osobito vrijedan diplomski rad dodijeljena je Darku Fuduriću, a uručene su i tradicionalne nagrade kojima tvrtka Ericsson Nikola Tesla nagrađuje najbolje studentske radove iz područja telekomunikacija.

Četvrti put FER je dodijelio i priznanja srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojega najbolji učenici stječu pravo izravnoga upisa na FER bez polaganja razredbenoga ispita.

(Hina) xip yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙